Velež bod od sna

Dudić: "Idemo po povijesni rezultat"

Ako se Velež neporažen vrati iz Doboja kod Kaknja i utakmice s Mladosti izborit će plasman u Europu s trećeg mjesta Premijer lige.
Sport / Nogomet | 29. 05. 2021. u 13:31 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to koliko su burno slavili pobjedu nad Slobodom u prethodnom kolu, koliko je bilo emotivno pražnjenje, lako je zaključiti da je za Velež upravo ta 2:0 pobjeda bila ključna u njihovom nastojanju da se domognu Europe.

Tom pobjedom zadržali su dva boda prednosti ispred Zrinjskog i Širokog Brijega i s obzirom da imaju bolji međusobni omjer od oba ta kluba dovoljan im je bod u zadnjem kolu kod rasterećene Mladosti.

"Nakon utakmice sa Slobodom malo smo rasteretili igrače, jer bili su pod velikim pritiskom, što je i normalno s obzirom da su bila velika očekivanja. Prvenstvo traje još ovaj vikend i fokusirani smo samo na Mladost. Želimo otići na pauzu s pobjedom i ostvariti povijesni rezultat za klub, što bi ovim igračima donijelo stepenicu više u karijerama, nakon čega mogu još više napredovati", 

I olakotna okolnost je što će taj bod tražiti kod ekipe koja nema apsolutno nikakvog rezultatskog motiva. Mladost je matematički ostanak osigurala time što je Radnik izgubio u Sarajevu i ima pet bodova više. Doduše, Mladost nije spokojna, njen premijerligaški status ovisit će od toga što će odlučiti drugostupanjska komisija za licenciranje klubova, no u Veležu se s time ne opterećuju. 

"Prije svega bih čestitao Mladosti na ostanku u ligi, što su potpuno zasluženo ostvarili. To što su neki igrači već dogovorili angažmane, poput Hiroša koji je otišao u Osijek, ili Alića u Domžale, samo dokazuje da ta ekipa vrijedi. Ipak, u ovoj utakmici mislim da će presuditi naš veći motiv i nadam se završetku jedne lijepe priče - poručio je trener Veleža uoči ove utakmice.

Dudić je iz momčadi Veleža izvukao maksimum svih maksimuma, jer od svih ekipa koje se bore za Europu ima vjerojatno najkraći kadar. Ali i to ima svoju cijenu, pa nijedno od zadnjih kola Velež nije dočekao kompletan.

"Nećemo moći računati na kartonirane Zeljkovića i Češmedžijeva, kao ni na ozlijeđene Cvijanovića i Anđušića. Ali naći ćemo snage da napravimo taj posljednji korak i da se na kraju ipak radujemo", zaključio je Feđa Dudić.

Utakmica Mladost - Velež igra se u nedjelju u 17 sati, a prijenos je na Moja TV.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close