Najava

Dudić: Bod protiv Sarajeva nije pokvario atmosferu pred mostarski derbi

''U tom prvom poluvremenu bili smo slabi, nismo napravili pravi pritisak, puno grešaka kada je u pitanju pas igra. Možda nismo najbolje odreagirali na formaciju Sarajeva'', konstatuirao je nakon 1:1 strateg Rođenih Feđa Dudić.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2021. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bod protiv Sarajeva. Kada igrate derbi, teško je na kraju procijeniti je li bod bio dobar ili loš. Posebno ako je utakmica bila onakva kakva je bila ona odigrana u petak u Vrapčićima. Prvo poluvrijeme više grešaka na jednoj i drugoj strani nego dobre igre, u nastavku ipak nešto drugačija situacija. Ipak, kada se podvuče crta, prilike i duži intervali dobre igre jednih ili drugih, onda se može reći kako su ipak gosti s Koševa na kraju bili zadovoljniji osvojenim bodom.

''U tom prvom poluvremenu bili smo slabi, nismo napravili pravi pritisak, puno grešaka kada je u pitanju pas igra. Možda nismo najbolje odreagirali na formaciju Sarajeva'', konstatuirao je nakon 1:1 strateg Rođenih Feđa Dudić.

''U drugom dijelu smo bili bolji, postigli gol, ali tu prednost nismo uspjeli zadržati. Mislim kada se sve sabere, da smo bili bliži pobjedi, ali opet kada igraš protiv Sarajeva, nekako ne možeš biti nezadovoljan bodom'', dodao je Dudić koji je opet morao praviti određene promjene, jer su starteri u prvoj postavi do 21 godine bili Hajdarević i Dejanović.

Hajdarevića je promijenio nakon deset minuta igre, u igru je ušao Zajmović, ali je onda i njega promijenio u drugom dijelu, priliku je dobio Cvijanović. I jeste u drugom dijelu Velež bio bliže golu, Vehabović je pogodio stativu, ali u želji da se dođe do drugog gola, kako je utakmica prolazila bilo je sve više grešaka, pa su i gosti mogli biti vrlo neugodni iz tih kontri ili polukontri.

Za ekipu Veleža nema previše odmora iako je olakšavajući okolnost svakako činjenica da su svoju utakmicu igrali u petak, pet dana prije gradskog derbija. Kako je istakao Dudić, ono što je najvažnije, jeste da je atmosfera u ekipi dobra.

''Atmosfera jeste dobra iako nismo pobijedili Sarajevo, ali mi ne odustajemo od onoga što smo zacrtali kada je u pitanju naša igra. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Zrinjski, iako smo neke stvari već jednim dijelom odradili. Ostaje nam još jedna analiza utakmice protiv Leotara i priprema za derbi nakon nedjelje koja je bila slobodna. Vraća nam se Đani Salčin i to je nam je svakako jedna briga manje, jer smo u susretima protiv Leotara i Širokog vidjeli da je svakako pojačanje za ekipu, a radi se o igraču do 21 godine. Gradski derbi je nešto posebno, mi ćemo sigurno ići na pobjedu i u tom duelu kao uostalom i u svakom drugom'', zaključio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close