Ukleta šesnaestica

Drugi započeli, Kova 'zakovao': Nitko u Realu ne želi broj 16!

Zadnji koji je taj broj ''dužio'' bio je Mateo Kovačić, a suigrači polako vjeruju da ni njegova igra u Realu nije bila najbolja upravo radi broja na leđima.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2019. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Mateo Kovačić na svojim početcima u Realu

Doći u Real Madrid - san većine nogometaša. Koji broj na leđima? Svejedno, samo nikako 16!

Među igračima kojima je trenutačno radno mjesto na stadionu Santiago Bernabeu vlada sujevjerje o dresu s brojem 16.

Igrači koji su dolazili ovoga ljeta, slikali su se radije bez broja na bijeloj Realovoj majici, nego da im ''utrape'' broj 16.

Zadnji koji je taj broj ''dužio'' bio je Mateo Kovačić, a suigrači polako vjeruju da ni njegova igra u Realu nije bila najbolja upravo radi broja na leđima.

Taj su broj nosili neki od nogometaša koji su u Kraljevskom klubu doživjeli pravu frustraciju: Lucas Silva , Fernando Gago, Hamit Altintop, Sergio Canales, Thomas Gravesen, Flávio Conceição, Dani Garcia i Samuel Eto'o.

Foto: EPA / Mateo Kovačić i Florentino Perez

Svi oni bili su čak s puno manje sreće od Kovačića, jer Mateo je od svog dolaska u Real ipak odigrao 55 utakmica kao starter. Kovačić je, podsjeća Marca, u Real došao 2015. iz Intera za 38 milijuna eura. Prošlu je sezonu bio na posudbi u Chelseaju.

Međutim, bilo je u Realu i nogometaša koji nisu patili od prokletstva broja 16. Možda i ponajveća legenda kluba u moderno vrijeme, Raul, također je jedno vrijeme nosio taj broj. Manje slavan, ali sjajan igrač José Amavisca imao je broj 16 na leđima i za Real je odigrao 144 utakmice. S klubom je osvoji Ligu prvaka i dva naslova prvaka Španjolske.

Što se tiče Raula, on je u svojoj prvoj sezoni (1994/95) jedno vrijeme nosio broj 16 na leđima, ali je klupskom ikonom postao s brojem 7 na dresu. Između 1994. i 2010. s Realom je šest puta bio prvak zemlje, tri puta pobjednik Lige prvaka, tri puta najbolji strijelac i pet puta najbolji igrač Španjolske.

Ipak, za svaki slučaj, Luka Jović, Rodrygo, Eden Hazard i Ferland Mendy na predstavljanju u Kraljevskom klubu nosili su majicu bez broja.

Foto: Witters / Luka Jović ovoga je ljeta prešao u Real
Kopirati
Drag cursor here to close