Razočarani suđenjem

Kazne za bh. suce zbog utakmice Borac - Radnik

Na osnovu izvještaja kontrolora te specijalnog promatrača suđenja i jučer pogledane snimke Odbor nije imao izbora nego žestoko kazniti četvorku s po deset utakmica suspenzije.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2019. u 15:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Drakonske kazne za sudijsku četvorku s meča Borac - Radnik

Nogometaši Borca u nedjelju su na svom terenu pobijedili Radnik iz Bijeljine s 2:0 u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je poražen nakon pet kola, a Borac se ovom pobjedom probio na treće mjesto. Ipak, gosti su bili razočarani suđenjem u Banjaluci, a čak su i htjeli napustiti teren nakon što je sudac Aleksandar Njegomirović svirao penal za domaće kod rezultata 1:0.

Kako je SportSport.ba jučer najavljivao Njegomirović i njegovi pomoćnici su žestoko kažnjeni od strane Odbora za suce. Na osnovu izvještaja kontrolora te specijalnog promatrača suđenja i jučer pogledane snimke Odbor nije imao izbora nego žestoko kazniti četvorku s po deset utakmica suspenzije.

Uočene su velike greške sudačke četvore u Banjoj Luci što je na televiziji sinoć potvrdio i stručni konsultant. Ovim potezom iz Odbora su poslali i svojevrsnu poruku sucima od kojih očekuju da svoj posao odrađuju na najbolji mogući način.

Podsjećamo, glavni sudac na ovom meču bio je Aleksandar Njegomirović, a njegovi pomoćnici su bili Sreten Udovičić i Igor Radaković. Četvrti sudac na meču bio je Miloš Gigović.

Kopirati
Drag cursor here to close