Jedno vrijeme igrao kao amater

Dostavljač isporučio u pravom trenutku

Messias je u Italiju iz Brazila stigao 2011. godine, a igrao je iz hobija na poziciji ofenzivnog veznog za lokalne nižerazredne klubove a za život je zarađivao radeći razne poslove, od onih najtežih na gradilištima do dostavljanja frižidera.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2021. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena je na Metropolitanu "stajala" nula, a onda se od toliko igrača ukazao on. Brazilac Junior Messias kojeg je Milan doveo zadnjeg dana prijelaznog roka. U gomili velikih transfera, došao je i ovaj u kojem je tadašnji 30-godišnji Brazilac Junior Walter Messias kao igrač Crotonea prešao u veliki AC Milan, u transferu koji se sastoji od posudbe na godinu dana plaćene 2.6 milijuna eura uz mogućnost transfera odnosno otkupa na kraju sezone od 5.4 milijuna eura.

Messias je u Italiju iz Brazila stigao 2011. godine, a igrao je iz hobija na poziciji ofenzivnog veznog za lokalne nižerazredne klubove a za život je zarađivao radeći razne poslove, od onih najtežih na gradilištima do dostavljanja frižidera i perilica za rublje, sve dok ga 2015. godine nije zapazio bivši igrač i trener Torina Ezio Rossi i nagovorio ga da se okuša u članu talijanske Serie D Casaleu.

Messias je u te dvije sezone u 51 utakmici zabio 23 gola, što nije promaklo jačim klubovima. Tadašnji član Serie B Crotone je u siječnju 2019. kupio Messiasa za 400 tisuća eura i ostavio ga do kraja sezone na posudbi u tom klubu. Crotone je u sezoni 2019/20 osigurao ulazak u najviši rang talijanskog nogometa.Do utakmice s Atleticom je upisao tek dva nastupa u Serie A i to kao zamjena. Zamjena je bio i u Madridu kada je ušao u 65. minuti i u svojem debiju u Ligi prvaka 22 minute kasnije zabio za pobjedu koja Milan vraća u igru za prolaz.

Kopirati
Drag cursor here to close