Liga prvaka

Dortmundu golijada u Sevilli; Porto bolji od Juventusa

U Sevilli je odigrana još jedna utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj je Dortmund slavio protiv domaće Seville rezultatom 2:3. U Portu je pak istoimeni domaćin svladao Juventus 2:1.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2021. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odličan nogomet prikazan je u prvom poluvremenu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuanu. Domaćini su već u 7. minuti golom Susa stigli do prednosti, no gosti su do 30. minute preokrenuli rezultat i to na kakav način.

Prvo je Dahoud pocijepao mrežu golčinom za 1:1, da bi na 1:2 okrenuo Haaland nakon akcije kao s Playstationa pored nemoćne obrane domaćina.

U samoj završnici prvog dijela bljesnula je još jedna kontra gostiju, koju je za 1:3 završio fenomenalni Haaland.

U drugom dijelu domaći trener Lopetegui izmjenama pokušava vratiti svoju momčad u ritam, no gosti su se čvrsto postavili te nisu dopuštali Sevilli da im ulazi u prostor iz kojeg bi mogli biti opasni. Utakmica je u drugih 45 minuta prilično izgubila na tempu i prilike su se rijetko stvarale.

Međutim, gol nade za domaćine stigao je u 84. minuti. Sevilla je zaradila slobodan udarac na preko 30 metara te su se odlučili na jedino logično rješenje ubačaj u kazneni prostor, a tamo se najbolje snašao de Jong i zabio za 2:3.

BVB, koji krizira u Bundesligi, se na taj način vraća u Dortmund s velikom prednošću pred uzvrat.

Porto je u prvom susretu osmine finala slavio je s 2:1 protiv Juventusa na domaćem terenu golovima Taremija (2') i Marege (46'), dok je za goste zabio Chiesa (83').

Već u drugoj minuti domaći su došli u vodstvo nakon neopreznosti obrane Juventusa. Bentacur se zaigrao u kaznenom prostoru i dodao Szczesnyju koji nije stigao očistiti opasno dodavanje. Lopta se od Taremija odbila iza leđa vratara Juventusa u gol za vodstvo Porta 1:0.

Zanimljiv je podatak da gosti u prvom dijelu nisu imali nijednu opasnu akciju ispred vrata Porta.

Loša igra Juventusa nastavila se i na početku drugog poluvremena. Igrači Porta su odmah po izvođenju lopte s centra krenuli agresivno prema vratima Juventusa. Manafa je napravio prodor do šesnaesterca i dodao za Maregu koji je povisio na 2:0.

Porto je i u drugom dijelu nastavio s konkretnim prijetnjama po vrata Szczenyja. Ističu se udarac Oliveire s ruba kaznenog prostora u 52. minuti te škarice Corone u 68. minuti.

Juventus je smanjio vodstvo u 83. minuti golom Chiese. Rabiot je ubacio na rub kaznenog prostora nakon prodora po lijevoj strani, a Chiesa je snažno raspalio i pogodio za 2:1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close