Kuća slavnih

Dortmund: U Muzeju nogometa proglašeno jedanaest "Legendi Elfa"

"Kako bih rado igrao u ovome timu. Ovi su igrači postigli velike stvari i dostojni su toga. Bilo je i vrijeme da se otvori Kuća slavnih", kazao je na ovoj svečanosti Philipp Lahm, jedan od moderatora večeri.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2019. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni muzej u Dortmundu bio je u ponedjeljak pretijesan za sve one koji su željeli prisustvovati otvorenju "Kuće slavnih" njemačkog nogometa, odnosno proglašenju najboljih jedanaest reprezentativaca Elfa svih vremena ("Legende Elfa"), koje je odabralo 26 sportskih novinara.

Ne može se kazati kako ovakav sastav nije očekivan, ali zasigurno postoji još niz velikih njemačkih nogometaša koji zaslužuju ući u jedanaest najboljih. Ipak, na koncu se većina slaže kako su ovih jedanaest veličanstvenih uistinu legende njemačkog nogometa.

Vratar Sepp Maier (75), obrana: Andreas Brehme (58), Franz Beckenbauer (73), Paul Breitner (67), vezni red: Matthias Sammer (51), Günter Netzer (74), Lothar Matthäus (58), Fritz Walter († 81), napad: Uwe Seeler (82), Gerd Müller (73), Helmut Rahn († 73)

Fritz Walter i Helmut Rahn, koji su Njemačkoj donijeli prvi naslov svjetskog prvaka ("Čudo iz Berna" 1954.), više nisu među živima.

"Ovo je čast koju zaslužuje i 100 drugih igrača", kazao je skromno Matthäus nakon uvrštenja u "Legende Elfa".

"Kako bih rado igrao u ovome timu. Ovi su igrači postigli velike stvari i dostojni su toga. Bilo je i vrijeme da se otvori Kuća slavnih", kazao je na ovoj svečanosti Philipp Lahm, jedan od moderatora večeri.

Lahm je s njemačkom reprezentacijom također osvajao naslov svjetskog prvaka (2014. u Brazilu) i jedan je od nogometaša koji su odigrali najviše utakmica za Elf (sa 113 odigranih utakmica peti je na vječitoj listi rekordera njemačke reprezentacije po broju nastupa).

Inače, "Hall of Fame" njemačkog nogometa umjetnički je dizajniran i bit će stalnim dijelom Nogometnog muzeja. Vremenom će posebno povjerenstvo odlučivati tko sve može biti primljen u Kuću slavnih njemačkog nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close