Pročitana knjiga

Don Hutchison: Salah je nestvarno loš, njega treba prodati

"Da li bih prihvatio prodati Manea za 150 milijuna? Ne bih. Ali ako bih bio stjeran u kut i morao nekoga prodati, to bi prije bio Salah. On nestvarno loše radi osnovne stvari".
Sport / Nogomet | 19. 03. 2020. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Mohamed Salah

Obično kada se priča o Mohamedu Salahu govorio se u superlativima, ali nekadašnji igrač Liverpoola Don Hutchison ne smatra egipatskog nogometaša posebno dobrim.

Povod za ovakvu raspravu je navodni plan Reala za angažman Senegalca Sadija Manea za 150 milijuna eura, a koji su prenijeli pojedini mediji.

"Da li bih prihvatio prodati Manea za 150 milijuna? Ne bih. Ali ako bih bio stjeran u kut i morao nekoga prodati, to bi prije bio Salah. Gledam ga svakog tjedna i brojke su mu na prvu nevjerojatne. Ali kada malo bolje pogledate, on nestvarno loše radi osnovne stvari. On ne može uputiti precizan pas od pet i više metara. Sigurno da bih ga mijenjao za, na primjer Sancha", rekao je Hutchison.

Od kada je došao u Premijer ligu 2017. Salah je u dvije prethodne sezone bio najbolji strijelac tog natjecanja.

Međutim, ne samo što je vrhunski strijelac, Liverpool je ipak sa Salahom osvojio Ligu prvaka, a ne spriječi li ih kataklizma, ove će godine postati i engleski prvaci, nakon tri desetljeća.

Karijera Dona Hutchisona

Don Hutchison je 1990. godine preko nižerazrednog Hartlepool Uniteda stigao u Livepool. Za četiri godine odigrao je 45 utakmica i postigao sedam golova.

Nakon toga je napravio istinsku ekskurziju kroz engleske ligaše: West Ham United, Sheffield United, Everton, Sunderland, ponovno West Ham, Millwall, Coventry City i Luton Town. Ukupno je odigrao 430 utakmica za spomenute klubove, a u strijelce se upisao 55 puta.

Za škotsku nacionalnu vrstu nastupio je 26 puta i postigao šest pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close