Allez Bundesliga

Dolaskom Nkunkua u Leipzigu igra više Francuza nego Nijemaca!

Nijemci Timo Werner (23), Lukas Klostermann (23), Marcel Halstenberg (27) i Diego Demme (27) su dolaskom Nkunkua postali malobrojniji od Francuza.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2019. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Christopher Nkunku

Mladi ofenzivni veznjak Christopher Nkunku treće je pojačanje njemačkog bundesligaša RB Leipziga ovoga ljeta. Nkunku ih je koštao 15 milijuna eura, a došao je iz PSG-a.

Novi trener kluba Julian Nagelsmann (31) ima velike ambicije u Leipzigu, a prilikom odlaska iz Hoffenheima naglasio je kako konačno želi osvajati naslove.

Zanimljivo je, međutim, da Christophera Nkunkua u Leipzigu očekuju čak četvorica zemljaka: Jean-Kevin Augustin (22), Dayot Upamecano (20), Nordi Mukiele (21) i Ibrahima Konaté (20). Doda li se tome Amadou Haidara (21), nogometaš iz Malija, kojem je francuski materinski jezik, jasno je koji će jezik dominirati u svlačionici Leipziga.

Nijemci Timo Werner (23), Lukas Klostermann (23), Marcel Halstenberg (27) i Diego Demme (27) su dolaskom Nkunkua postali malobrojniji.

"Nogometna škola mlađih francuskih uzrasta je na vrhunskoj razini, kako u taktičkom, tako i u tehničkom smislu. Stoga su ovi mladi nogometaši zanimljivi mnogim klubovima", kaže sportski direktor Leipziga Markus Krösche (38).

Sportski tvorac sadašnjeg Leipziga, Ralf Rangnick (61), želio je Nkunkua dovesti još u zimskom prijelaznom roku, a on kaže kako uvijek traga za igračima koji imaju u sebi kulturu uličnog nogometa, piše Bild.

"Tražimo igrače s kulturom uličnog nogometa, ali s izvrsnim tehničkim i taktičkim osobinama. Francuska je u tom smislu iznimno zahvalno tržište", kaže Ragnick.

Koliko je Ragnick u pravu govori podatak da je broj Francuza u Bundesligi za posljednjih pet godina porastao sa šest na 27 igrača. I u prvaku Bayernu igraju četvorica vrhunskih francuskih nogometaša: Pavard, Hernández, Tolisso i Coman, a kakav je trag u ekipi ostavio Frankck Ribery, nije potrebno ni napominjati.

Kopirati
Drag cursor here to close