Guardiola o Ronaldinhu

Dok se nije pojavio Messi nitko nije igrao nogomet kao Ronaldinho

"Ronaldinho je igrač koji se nalazio na jednoj posebnoj, svojoj razini. Dok se nije pojavio Messi, ja takvog igrača još nisam vidio", kazao je Guardiola o Brazilcu, ali ujedno i o omiljenom Argentincu.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2018. u 23:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ronaldinho je pomogao Barceloni na ponovnom pronalasku samopoštovanja", kazao je Pep Guardiola o odlazećoj nogometnoj zvijezdi, slavnome Brazilcu Ronaldinhu.

Raskošno nadareni napadač ostavio je dubok trag u Barceloni, s kojom je od 2003. do 2008. godine osvojio LaLigu i Ligu prvaka, Zlatnu loptu kao najbolji nogometaš i pomogao klubu iz Katalonije da se vrati na sami vrh nakon nekoliko uistinu mršavih sezona.

Ronaldinho (37) je Barcu napustio na početku Guardioline trenerske karijere na Camp Nou, ali sadašnji trener Manchester Cityja u potpunosti je svjestan značaja koji je Ronaldinho imao za klub.

Međutim, njegove sadašnje riječi imaju potpuno drugačiju konotaciju uzme li se u obzir da je 2008. godine, kada je preuzeo prvi tim Barcelone, Pep Guardiola rekao "Ronaldinho, Deco i Samuel Eto'o mogu ići ako žele, jer nisu u mojim planovima".

Trebalo je uistinu biti ''frajer'' pa se odreći takvih imena, ali bivši kapetan Barcelone imao je drukčije vizije budućnosti kluba. On tada nije želio ni Cristiana Ronalda u Barceloni!? Riskirao je maksimalno i dobio sve što je bilo moguće osvojiti.

Nakon svih uspjeha s Barcelonom, Guardiola danas priznaje kako je upravo Ronaldinho trasirao put prema kasnijoj dominaciji Blaugrane.

"Kada je Joan Laporta postao predsjednikom Barcelone, napravio je veliki potez dovođenjem Ronaldinha, koji je postao najutjecajniji Barcelonin igrač na terenu", odgovorio je Guardiola na novinarsko pitanje uoči domaće utakmice Manchester Cityja protiv Newcastle Uniteda u okviru Premier lige.

"To je pomoglo da se osjećaj samopoštovanja vrati u klub nakon nekoliko uistinu slabih godina. Joan Laporta kao predsjednik i Ronaldinho na travnjaku pridonijeli su da se situacija u klubu u potpunosti promijeni".

Već je poznato da Guardiola uvijek ističe kako je Messi najbolji nogometaš ikad viđen na travnjaku. Argentinac je u Ronaldihnovo vrijeme bio tinejdžer u timu koji je s velikim oduševljenjem gledao majstorije Brazilca. Na simboličan način, kaže Pep Guardiola, Ronaldinho je započeo nešto što je Messi nastavio na više nego dostojan način.

"Ronaldinho je igrač koji se nalazio na jednoj posebnoj, svojoj razini. Dok se nije pojavio Messi, ja takvog igrača još nisam vidio", kazao je Guardiola o Brazilcu, ali ujedno i o omiljenom Argentincu.

"Želim mu sve najbolje u budućnosti. On je ostavio doista nevjerojatan  trag, ne samo u Barceloni, nego i u svijetu nogometa uopće. Imao je uistinu veliki utjecaj i ostavio vidljiv trag", rekao je Guardiola u povodu odlaska Ronaldinha s nogometne scene.

 

Kopirati
Drag cursor here to close