Princ nogometaš

Dok se mladić 'grčevito' bori za minute, njegov otac troši milijarde

Faiq Bolkiah je upisao šest nastupa za reprezentaciju Bruneja, bez obzira što još uvijek nije zaigrao za neki od svojih dosadašnjih klubova.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2021. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Faiq Bolkiah, za kojega povremeno pročitamo kako se radi o najbogatijem nogometašu na svijetu, nema puno uspjeha na travnjaku, ali ne odustaje od svoga sna.

Trenutno je član portugalskog Marítima, odakle je prošle godine stigao i Leicestera.

Karijeru je započeo u klubu AFC Newbury, a onda je preko Southamptona, Arsenala, Chelseaja i Leicestera prešao u portugalsku Premier ligu.

Iako ni ovdje ne igra za prvi tim, boravak na Madeiri sigurno nije prevelika patnja.

Faiq Bolkiah je upisao šest nastupa za reprezentaciju Bruneja, bez obzira što još uvijek nije zaigrao za neki od svojih dosadašnjih klubova.

Rođen je u Los Angelesu i nećak je brunejskog sultana Hassanala Bolkiaha (71), a engleski mediji navode kako će oporučno naslijediti 20 milijardi dolara.

Faiq Bolkiah (23) cjelovito je predan nogometu te se ne opterećuje bogatstvom i svojom budućnošću koju mu je otac Jefri dodatno osigurao mnogobrojnim realiziranim poslovnim projektima zbog kojih vozni park obitelji Bolkiah navodno broji više od 2 300 automobila.

Otac Jefri voli itekako zaružiti. Računa se da je u 15 godina, koliko je na čelu uspješne Brunei Investment Agency, na luksuz i zabave potrošio desetak milijardi funti!

Britanski mediji navode da sultanov brat mjesečno troši 35 milijuna dolara na automobile, satove, skupocjene olovke, nakit i druge luksuzne predmete.

U njegovoj garaži nalaze se marke Bentley, Ferrari, Rolls-Royce i sve druge koje mogu zadovoljiti najviše kriterije.

Poseban ponos je njegova jahta "Tits" u čijoj su pratnji brodice "Nipple 1" "Nipple 2". Nazivima je sve objašnjeno…

Jefri Bolkiah (66) ostao je upamćen i po specijalnom koncertu za svoj 50. rođendan, a nastupao mu je King of Pop osobno. Michael Jackson je za tu uslugu naplatio 12,5 milijuna dolara.

Njegov sin pak ima ponešto drukčije shvaćanje života.

"Igram nogomet znam za sebe i od malih nogu sam uživao ići na teren i imati loptu u nogama", rekao je jednom u rijetkom intervjuu Faiq.

"Roditelji su me uvijek podržavali u ostvarenju mog sna da postanem nogometaš. Uvježbavali su me i psihički i fizički kad sam bio dijete, pa moram reći da su mi oni uzori", kazao je najbogatiji nogometaš na svijetu.

Pogleda li se čime sve raspolaže sultan i njegova obitelj, jasno je da nogomet nije ništa drugo nego igra. Ima tu, naravno, mnogo novca, ali za sultana Haji Hassanala Bolkiahja i njegovu obitelj sve je to sitniš...

Kopirati
Drag cursor here to close