Lothar Matthäus zna?

Dogovorio se s Bavarcima: Niko Kovač novi trener Bayerna?

Stručni komentator televizije Sky Lothar Matthäus uvjeren je kako je upravo sadašnji trener Eintrachta iz Frankfurta budući šef stručnog stožera Bayerna.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2018. u 23:44 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njemačkoj Bundesligi već nekoliko sezona za redom nema previše uzbuđenja kad je u pitanju sami vrh tabele. Bild ironično piše kako više uzbuđenja nudi dječja TV emisija o Sandmanu nego događaji na nogometnim terenima. Bayern je serijski prvak, a koliko je premoćan posvjedočit će i današnji rezultat od 6:0 protiv Borussije Dortmund.

Jedino što njemačku prvu ligu čini donekle uzbudljivom su borbe za ostanak i za mjesta u Europi. Ipak, novinari su otkrili još nešto što će izazvati veću pozornost ljubitelja nogometa u prvim tjednima travnja.

Naime, i Bayern i Borussia Dortmund najavili su kako će pitanje njihovih trenera za iduću sezonu biti riješeno upravo u ovom mjesecu.

Drugi najmoćniji čovjek Bavaraca, Karl-Heinz Rummenigge, kazao je kako Jupp Heynckes definitivno odlazi na kraju ove sezone, što je isključivo trenerova vlastita odluka. Rummenige je kazao kako će uskoro imati novog trenera koji će govoriti njemački jezik.

U Münchenu se naglas šapuće kako je klub već postigao dogovor s Nikom Kovačem!

Kovač kao kompromisno rješenje

Stručni komentator televizije Sky Lothar Matthäus uvjeren je kako je upravo sadašnji trener Eintrachta iz Frankfurta budući šef stručnog stožera Bayerna.

Slično navodi i Sport Bild, podsjećajući kako Kovač ima klauzulu u ugovoru da može otići ukoliko ga zove Bayern. Za razliku od njega, trener Leipziga Hasenhüttl imao bi puno teži posao da se ''iskobelja'' iz ugovora kojim je vezan za sadašnji klub.

U Bayernu, nakon Guardiole, Ancelottija i Heynckesa, Kovač bi bio kompromisno rješenje. Mnogi smatraju - ne i najlošije. Niko je u Frankfurtu pokazao kako od malo može napraviti mnogo, a u Münchenu bi od mnogo trebao napraviti još više.

Borussia Dortmund u ćorsokaku

Što se tiče Borussije Dortmund, šef kluba Hans-Joachim Watzke i njegovi prvi pobočnik Michael Zorc, također su najavili kako će u travnju znati ime trenera za novu sezonu.

Oni su ovih dana za savjetnika doveli Matthiasa Sammera, koji se prethodnih sezona nije baš pokazao na funkciji sportskog direktora Bayerna. Odmah se postavlja pitanje koliki genij mora biti Sammer kako bi svojim savjetima pomogao Borussiji da dosegne razinu Bayerna.

Međutim, pitanje trenera kluba iz Dortmunda nešto je posve drugo. Sadašnji trener Peter Stöger, koji ima ugovor do kraja sezone, po svemu sudeći neće ostati na toj poziciji. On je nakon subotnje sramote protiv Bayerna za „Sky“ izjavio kako njegov klub mora okrenuti ploču na mnogim područjima, a tako i po pitanju trenera. Jasnije od toga teško da može biti kazano.

Tko će preuzeti Borussiju Dortmund za sada se ne zna. Međutim, tko god dođe, jasno mu je kako će titula prvaka Njemačke još dugo biti u Bayernovu ''vlasništvu''.

Kopirati
Drag cursor here to close