Njemačka

Dogovorene mjere za nastavak prvenstva

Nastavku natjecanja treba prethoditi karantena od dva tjedna, ako treba u obliku trening-kampova, ističe se u prijedlogu.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka vlada odobrit će nastavak nogometnog prvenstva do kraja svibnja u pokušaju da spriječi mogući bankrot mnogih klubova u prvoj i drugoj ligi.

U prijedlogu sporazuma između njemačke kancelarke Angele Merkel i njemačkih regija ocjenjuje se da je nastavak prvenstva u prvoj i drugoj ligi s ciljem ograničavanja ekonomske štete - prihvatljiv.

Nastavku natjecanja, prenosi Srna, treba prethoditi karantena od dva tjedna, ako treba u obliku trening-kampova, ističe se u prijedlogu.

Njemački nogometni savez traži odobrenje za nastavak prvenstva, što je od vitalne važnosti za preživljavanje tog sektora koji u Njemačkoj zapošljava 56.000 ljudi.

Rukovodstvo Saveza predstavilo je vlastima strogi sanitarni protokol koji se zasniva na višestrukim testiranjima za otkrivanje virusa, što bi omogućilo nastavak prvenstva uz minimalni rizik.

Njemački ministar zdravlja Jens Spahn ojenjuje da je taj protokol dosljedan i da bi mogao poslužiti i kao model za druge sportove.

Ako se posljednjih devet kola Bundeslige bude moglo igrati, njemački klubovi sakupit će 300 milijuna eura od prodaje televizijskih prava.

Time bi se mogli, koliko-toliko, smanjiti gubici u momentu kada je desetak klubova od njih 36 iz prve i druge lige na rubu bankrota, prenose njemački mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close