Igra milijuna

Dobije li otkaz, Lopeteguiju će pripasti čak 18 milijuna eura otpremnine!

Bude li Real raskinuo ugovor sa svojim trenerom, "Sport" piše kako se Lopeteguiju smiješi otpremnina od čak 18 milijuna eura, što znači da bi kući otišao pun kao brod.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2018. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Često se kaže kako je poslije bitke lako biti general, a u slučaju Julena Lopeteguija, aktualnog trenera Real Madrida, više je nego evidentno da je u ljetos napravio pogrešku mijenjanjem pozicije španjolskog izbornika za onu trenera Kraljevskog kluba. Odnosno, u najmanju ruku s tajmingom promjene posla je toliko pogriješio da je to bilo vidljivo iz aviona.

Pošto Lopetegui od dolaska u Real uglavnom 'popravlja' negativne rekorde kluba iz povijesti, iznimno su mu male šanse da ostane trenerom na Santiago Bernabeu, što bi značilo da u tom slučaju u samo pet mjeseci dva puta dobiva otkaz.

Naime, dan uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji otkaz je dobio kao izbornik Španjolske, jer je objavio potpis ugovora s Realom, a nakon predstojećeg El Clasica, koji se igra u subotu (u 16:15 sati), može mu se lako dogoditi da dobije i otkaz u Realu.

Međutim, bude li Real raskinuo ugovor sa svojim trenerom, "Sport" piše kako se Lopeteguiju smiješi otpremnina od čak 18 milijuna eura, što znači da bi kući otišao pun kao brod.

Kao mogući nasljednici Lopeteguija spominju se Antonio Conte, Leonardo Jardim (obojica trenutačno bez angažmana), Roberto Martinez (izbornik Belgije) i José Mourinho (Manchester United).

Julen Lopetegui je u El Clasicu vjerojatno dobio zadnju šansu, a direktor kluba Emilio Butragueno kaže kako trener svoj rad nastavlja posve normalno. U tim riječima Butraguena treba tražiti u neku ruku slojevitu poruku - Pobijedi Barcelonu pa ćemo dalje vidjeti.

A Barcelona je sinoć protiv Intera pokazala kako je u izvrsnoj formi i bez Messija, dok je Real u utorak uz dosta muke pobijedio Viktoriju Plzen. U El Clasicu prevagu može donijeti Barcelonin vezni red, koji u ovome trenutku igra puno tečnije i kreativnije od Realova, ali i napadači, pri čemu valja kazati kako forma Luisa Suareza ne prednjači puno u odnosu na onu Balea ili Benzeme.

Što god da donese najpoznatiji klupski derbi na svijetu, činjenica je da Julen Lopetegui u taj susret dolazi kao trener koji je u dosadašnjim utakmicama koje je vodio, prosječno osvajao mršavih 1,54 boda. Lošije od njega u zadnjih 30 godina prošao je samo del Bosque 1994. godine.

Utakmica između Reala i Barcelone pokazat će hoće li Julen Lopetegui u studeni ući u toplome odijelu ili će ostati sam na vjetrometini.

Kopirati
Drag cursor here to close