Sjajan sportski pozet

Dječak, a velika ljudina: Namjerno promašio izmišljeni penal!

Nakon prestrogo dosuđenog kaznenog udarca u korist njegove momčadi, 13-godišnji Beknaz Almazbekov, ujedno i kapetan ekipe Galatasaraya, pristupio je izvođenju penala i - namjerno ga promašio
Sport / Nogomet | 30. 03. 2019. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Perform/ePlayer / Beknaz Almazbekov zna što je fair play

U nogometu često viđamo pogrešne sudačke odluke, a kada jedna takva rezultira kaznenim udarcem, posljedice mogu biti dramatične.

Najsvježiji primjer koliko veliku težinu jedna takva odluka može imati vidjeli smo na uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Manchester Uniteda, gdje je u 93. minuti gost pogotkom s bijele točke, uslijed igranja rukom Kimpembea, prošao u sljedeću fazu natjecanja...

Ulog na utakmici natjecanja u Turskoj za dječake do 14 godina starosti sigurno nije financijski toliko težak, a možemo samo nagađati koliki je bio u sportskom smislu.

Kakav god da jest, potez Beknaza Almazbekova na samom kraju prvog poluvremena izazvao je oduševljenje šire nogometne javnosti i vratio vjeru u vrijednosti koje njeguju mlade generacije nogometaša i ljudi.

Nakon prestrogo dosuđenog kaznenog udarca u korist njegove momčadi, spomenuti 13-godišnji član Galatasaraya, koji je ujedno i kapetan ekipe, pristupio je izvođenju penala i - namjerno ga promašio, prenosi SportKlub.hr.

Galata je igrao protiv Istanbulspora, a spomenuti trenutak zabilježen je kod rezultat 1-0. Iako ovo nije jedinstven primjer namjernog promašivanja nepravedno dodijeljenih kaznenih udaraca, raduje što je zabilježen u tako osjetljivoj dobi, kod dječaka koji još stasaju kao nogometaši, ali i osobe.

Slični primjeri viđeni su u seniorskom nogometu - 2003. je Morten Wieghorst namjerno promašio penal dosuđen za Dansku protiv Irana, zato što je kazneni udarac dodijeljen iz razloga što je iranski nogometaš uhvatio loptu u ruke mislivši kako je zvižduk s tribina bio znak glavnog suca utakmice da je prvo poluvrijeme završeno.

2017. godine rumunjski Astra Giurgiu i poljski Pogon Szczecin odigrali su prijateljsku utakmicu na kojoj je ovakva situacija zabilježena čak u dva navrata, čime su igrači izrazili svojevrsni protest zbog lošeg dijeljenja pravde na tom susretu.

Kopirati
Drag cursor here to close