Nisu ga htjeli

Direktor Eintrachta: Rebić je želio s Kovačem otići u Bayern

"Moglo je to biti ostvarenje sna za Antu da je ovoga ljeta sa svojim mentorom Nikom Kovačem otišao u Bayern", izjavio je za Bild Bruno Hübner, sportski direktor Eintrachta.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2018. u 12:39

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prošle sezone konačno doživio prvi pravi profesionalni uspjeh s Eintrachtom u Bundesligi, nakon čega je vrlo dobro odigrao i većinu utakmica na Mundijalu, hrvatski reprezentativac Ante Rebić naglo je postao pravi hit na nogometnom tržištu. Barem su tako pisali domaći i svjetski mediji.

Navodno su se za njega interesirali klubovi iz Engleske, Španjolske i Francuske, a u Njemačkoj ni manje ni više nego slavni Bayern.

Na koncu je Rebić ipak ostao u Frankfurtu i produžio ugovor s Eintrachtom do 2022. godine. Produženje ugovora s klubom najvećim je dijelom rezultat spoznaje da ga klub u koji je Rebić želio otići, FC Bayern, ipak nije želio.

"Moglo je to biti ostvarenje sna za Antu da je ovoga ljeta sa svojim mentorom Nikom Kovačem otišao u Bayern", izjavio je za Bild Bruno Hübner, sportski direktor Eintrachta.

Isti medij proteklih je dana objavio kako je Kovač intenzivno lobirao za dovođenje Rebića, ali su u vodstvu Bayerna kazali kako on nije igrač razine bavarskog velikana.

"On zna da mu Bundesliga leži. U Italiji (u Fiorentini nap. a) nije se mogao afirmirati, dok u Španjolskoj postoji tek manji broj zanimljivih klubova. Na kraju je shvatio za što sve može biti zahvalan Eintrachtu i odlučio se za nas, naravno na našu veliku radost", rekao je Hübner.

Trenutačno je radost obostrana jer je Rebić odlično ušao u sezonu, postigavši tri gola i jednu asistenciju u pet odigranih utakmica. Očito je da Adi Hütter , kao novi trener Eintrachta, zna iskoristiti talent i vještine Rebića na sličan način kao Niko Kovač.

"Ante je oduvijek glasio kao veliki talent, ali uvijek bi se nešto ispriječilo da to i pokaže. Pod Nikom Kovačem se to promijenilo. Već na kraju prošle sezone se pokazalo koliko je naučio od Nike. On je bio njegov veliki zagovornik. Koliko samo Ante sada radi za obranu i s koliko motiva igra naprijed - to je pokupio od Nike", ocijenio je sportski direktor Eintrachta.

Kopirati
Drag cursor here to close