Prva HNL

Dinamu pripao derbi protiv Rijeke i prvo mjesto na ljestvici

Bila je to prva pobjeda Plavih protiv Rijeke u posljednja četiri međusobna susreta, a s nova tri boda momčad Zorana Mamića vratila se na vrh ljestvice sa 54 boda.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2021. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 26. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Rijeku s 2:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Bila je to prva pobjeda Plavih protiv Rijeke u posljednja četiri međusobna susreta, a s nova tri boda momčad Zorana Mamića vratila se na vrh ljestvice sa 54 boda, dva više od Osijeka, a Dinamo ima i utakmicu manje.

Dinamo je u prvom poluvremenu zabio pogodak nakon kontre, a pobjedu je potvrdio u drugom dijelu golom koji je poništen zbog zaleđa, ali je nakon pregleda snimke priznat, piše SportKlub.

Domaćin je stigao do prednosti u 27. minuti nakon brze kontre. Jakić je uposlio Oršića, a ovaj proigrao do Ivanušeca koji je lijepo pogodio sa 12 metara za 1:0.

Rijeka je umalo izjednačila u 35. minuti, no Menalo je pogodio gredu. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 65. minuti nakon sjajne akcije.

Majer je slobodnog udarca ubacio do Petkovića koji je asistirao Oršiću za pogodak. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, no VAR je potvrdio da je gol bio regularan.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

Mamić: Idemo pobijediti Tottenham!

Trener Dinama Zoran Mamić nije imao nijednu zamjerku nakon pobjede.

“Čestitike mojoj momčadi na pobjedi, ali i Rijeci na dobroj utakmici. Dominirali smo 30 minuta, žao mi je što nismo tada riješili utakmicu. Ali, Rijeka je dobra momčad, teško je igrati protiv Rijeke čitavu utakmicu na istoj razini, međutim, zabili smo na vrijeme taj drugi gol”, rekao je Mamić, prenose Sportske novosti.

Golovi su stigli iz tranzicije što može biti dobro u Europi.

“Da, može biti važno u Europi, ali i Tottenham igra na tranziciju, vidjet ćemo tko će biti bolji u tom segmentu. Dobro smo to koristili, nije lako nakon kratkih priprema stalno jurišati, treba ponekad igrati i na takav način.”

“Posvetili smo se već Tottenhamu mi u stručnom stožeru, ova tri četiri dana ćemo i momčad pripremiti za taj susret. Velika utakmica za nas, za klub, to je nagrada za sve što smo napravili dosad. Idemo uživati, idemo dati sve od sebe, idemo pobijediti”, zaključio je Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close