Liga prvaka

Dinamo večeras na San Siru može dobiti sve, ali i puno izgubiti

Hrvatski prvak na dobrom je putu da produlji svoju europsku sezonu. S bodom sigurno je osigurao prezimljavanje u Europskoj ligi, s pobjedom bi došao korak do raja i plasmana u osminu finala Lige prvaka...
Sport / Nogomet | 26. 11. 2019. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / GNK Dinamo

Večeras u 21 sat Dinamo na San Siru igra utakmicu petog kola Lige prvaka protiv Atalante, a pozitivnim rezultatom osigurao bi proljeće u Europi drugu godinu zaredom.

Hrvatski prvak na dobrom je putu da produlji svoju europsku sezonu. S bodom sigurno je osigurao prezimljavanje u Europskoj ligi, s pobjedom bi došao korak do raja i plasmana u osminu finala Lige prvaka, dok poraz gura 'modre' u neizvjesnost.

Nije tajna da trener Nenad Bjelica u Europi gura drugi sustav (3-5-2) od onoga u prvenstvu (4-4-2) što mu je donijelo dobre rezultate i ne sumnjamo da neće mijenjati ono što funkcionira.

Protiv Atalante će na teren između vratnica od prve minute poslati Livakovića, a tri čovjeka u zadnjoj liniji bit će Kevin Theophile Catherine, Emir Dilaver i Dino Perić. Na bokovima će biti desno Petar Stojanović, a lijevo Marin Leovac. U srcu sredine je kapetan Arijan Ademi, a uz njega Dani Olmo i Luka Ivanušec (ili Amer Gojak), a udarne igle u napadu su Bruno Petković i Mislav Oršić, piše TPortal.

'Igrat ćemo isto kao i u prvoj utakmici, agresivno i disciplinirano. Protiv Atalante se mora tako igrati jer i oni tako igraju. Tako ćemo im se suprotstaviti pa ćemo vidjeti kako će ispasti. Vidjet ćemo kakav će biti njihov pristup. To ne mogu predvidjeti, ali mogu predvidjeti naš. Bit ćemo odlučni i hrabri i idemo na tri boda', rekao je Bjelica.

Dodao je kako Dinamo konačno znači nešto u europskim natjecanjima, jer je ranijih godina ubilježio nekoliko neslavnih rekorda.

'Veliki je privilegij igrati u Ligi prvaka i biti u petom kolu sa šansama da se prezimi u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi. Nitko to nije od nas očekivao. Dinamo je godinama bio ekipa koja je dosta neslavno prolazila u Ligi prvaka, a sada smo konkurentni sa svima i bit ćemo do zadnjega kola. Kako god završi utakmica s Atalantom, imat ćemo u zadnjem kolu šanse da prezimimo u Europi', zaključio je Bjelica.

Kopirati
Drag cursor here to close