Izdržao samo 65 dana

Dinamo smijenio trenera Nikolu Jurčevića

Dinamo je u nedjelju proslavio naslov prvaka zahvaljujući kiksevima Hajduka i Rijeke, ali ni osvojeni naslov nije spasio bivšeg Bilićevog pomoćnika.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Jurčević nakon samo 65 dana odlazi iz Maksimira.

U utorak je Dinamo potvrdio da je treneru uručen otkaz, a odluku je donio Izvršni odbor kluba dan nakon poraza od Rudeša u Kranjčevićevoj.

Dinamo je u nedjelju proslavio naslov prvaka zahvaljujući kiksevima Hajduka i Rijeke, ali ni osvojeni naslov nije spasio bivšeg Bilićevog pomoćnika.

Jurčević je u prvih je deset prvenstvenih utakmica skupio tek 14 bodova. Ili samo 46,6 posto mogućih bodova. A to je za trenera Dinama - kriminal. Brojke nikako nisu bile na njegovoj strani i Dinamo je odlučio prelomiti, piše Goal.com.

Jurčević je izjednačio negativni rekord modrih stručnjaka u 21. stoljeću, identičan učinak (46,6 posto osvojenih bodova) u prvih 10 kola imao je još samo - Zvezdan Cvetković. No, tu su bila druga vremena, tada se igrala Liga za ostanak, a Cvetković je bio "vatrogasac" koji je spašavao što se spasiti da, te je morao bilo kako sezonu privesti kraju. Od Nikole Jurčevića ipak su se očekivali uspješniji rezultati.

Glavni kandidat za njegovog nasljednika je Nenad Bjelica koji je prije nekoliko dana dobio otkaz u Lechu.

"Da, želio bih biti trener Dinama. Pa tko ne bi želio biti trener takvog kluba. Već su me kontaktirali i čekam nastavak razgovora," poručio je Bjelica za 24sata.

Kopirati
Drag cursor here to close