Europska liga

Dinamo remijem u Istanbulu osigurao prvo mjesto u skupini; Uvjerljivi Sporting i Arsenal

AC Milan je pobijedio Dudelange sa 5-2 nakon što su Luksemburžani vodili sa 2-1.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2018. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu petog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama su u Istanbulu odigrali 0-0 protiv Fenerbahčea i osigurali prvo mjesto u skupini i prije zadnjeg kola.

U posljednjem kolu 13. prosinca Dinamo će ugostiti Anderlecht.

Nogometaši Salzburga upisali su i petu pobjedu u skupini B Europske lige nakon što su na svom travnjaku pobijedili RB Leipzig sa 1-0 i tako osigurali prvo mjesto u skupini.

Pogodak odluke zabio je Fredrik Gulbrandsen u 74. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Celtic je na gostovanju pobijedio Rosenborg također sa 1-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u drugi dio natjecanja. Utakmicu u Trondheimu odlučio je gol Scotta Sinclaira u 42. minuti. Za škotskog prvaka Filip Benković je odigrao cijeli susret.

Uoči zadnjeg kola Salzburg je sigurno prvi sa 15 bodova, Celtic ima devet bodova, RB Leipzig šest, a Rosenborg je posljednji bez boda. U zadnjem kolu Celticu će trebati bod protiv Salzburga kako bi osigurao prolaz dalje, prenosi Hina.

Arsenal i Sporting su i prije ovog kola osigurali prolaz u skupini E, a londonski sastav je gostujućom pobjedom protiv Vorskle 3-0 osigurao i 'jedinicu'. Golove za 'topnike' zabili su Emile Smith Rowe (11), Aaron Ramsey (27-11m) i Joe Willock (41).

Sporting je bio još uvjerljiviji, na gostovanju je pobijedio Karabag sa 6-1. Golove za portugalski sastav zabili su Bas Dost (5-11m), Bruno Fernandes (20, 75), Nani (33) i Abdoulay Diaby (65, 82), dok je gol za domaći sastav postigao Abdellah Zoubir (14). Filip Ozobić je igrao za domaći sastav od 71. minute.

Na ljestvici vodi Arsenal sa 16 bodova, Sporting ima tri boda manje, a zatmim slijede Vorskla i Karabag sa po tri boda.

Prolaz u 16-inu finala osigurao je i Real Betis u skupini F, a korak do 'proljeća' je i Milan.

Betis je na svom travnjaku u sudaru protiv izravnog suparnika za prolaz pobijedio Olympiakos sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Sergio Canales u 39. minuti.

U drugom susretu Milan je pobijedio Dudelange sa 5-2 nakon što su Luksemburžani vodili sa 2-1. Strijelci za Milan bili su Patrick Cutrone (21), Stelvio Cruz (66-ag), Hakan Calhanoglu (70), Tom Schnell (78-ag) i Fabio Borini (81), dok su golove za goste zabili Dominik Stolz (39) i Dave Turpel (49). Alen Halilović je za Milan igrao do 52. minute.

Na ljestvici vodi Betis sa 11 bodova, Milan je drugi sa 10 bodova, a Olympiakos na trećem mjestu ima sedam bodova, dok je Dudelange zadnji bez bodova. U zadnjem kolu Olympiakos će na svom terenu trebati pobjedu s dva gola razlike protiv Milana ukoliko želi dočekati proljeće u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close