Velika želja nije dovoljna

Dinamo pokazao jalovost i ispao iz Lige prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u skupinu Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici playoffa u Zagrebu odigrali 0:0 sa Šerifom. U prvoj utamici u Tiraspolu Šerif je pobijedio s 3:0.
Sport / Nogomet | 25. 08. 2021. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Modri nisu uspjeli izvesti podvig i nadoknaditi tri gola zaostatka, pa se moldavski Šerif plasirao po prvi puta u grupnu fazu Lige prvaka, a Dinamo nastavlja u Eurpskoj ligi.

Dinamo nije našao načina kako probiti obranu Šerifa na čelu s vratarem Athanasiadisom, kojeg Zagrepčani nisu uspjeli svladali u oba susreta.

Još jednom se pokazalo da prevelika želja i htjenje nisu dovoljni za prolazak dalje protiv ekipa kao što je Šerif, jer su Moldavci u obje utakmice pokazali da se umiju braniti protiv relativno kvalitetnijeg takmaca, a na svome su terenu nemilosrdno iskorištavali šanse za pogotke.

Šerif je u Zagrebu neočekivano krenuo napadački od prve minute, a u 4. minuti Luksemburžanin Thill je nakon proigravanja Luvannora pogodio vratnicu.

Dinamo se snašao tek nakon desetak minuta, Ivanušec je propustio dobru priliku, a pokušaje Petkovića branio je vratar Moldavaca Athanasiadis, pa se na odmor otišlo bez golova.

Vratar Šerifa obranio je udarac Oršića u 52. minuti, a onda se igra posve smirila, dok su se Dinamovi napadi razbijali o neprobojnu obranu domaćina.

Pred 8100 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Orsato iz Italije.

Valja istaknuti da se Dinamo uoči playoffa suočio s nizom problema, prije svega ozljedama važnih igrača, a nervoza se dodatno uvukla nakon što je počela rasprodaja prvotimaca (Gavranović, Majer i vjerojatno Jakić).

Atraktivni protivnici u Europskoj ligi

Nakon što je u play-offu Lige prvaka eliminiran od moldavskog Šerifa, Dinamo će ove jeseni nastupati u Europskoj ligi.

Svi poraženi u play-off dvobojima Lige prvaka sele u Europsku ligu za koju će ždrijeb biti održan ovog petka, a Dinamo će imati status nositelja zahvaljujući svom europskom koeficijentu s kojim je ušao u ovu sezonu (44.500).

Modri će dakle biti smješteni u prvi pot gdje će im društvo praviti Lyon, Napoli Bayer Leverkusen, Lazio...

Zagrepčani dakle ne mogu igrati protiv navedenih klubova, ali pogled na one koji se po koeficijentu nalaze ispod i bit će u jakosnim skupinama dva, tri i četiri donosi pregršt atraktivnih i respektabilnih ekipa.

Eintracht Frankfurt, Crvena zvezda, Leicester, Lokomotiv Moskva, zatim West Ham, Marseille, Real Sociedad, Betis, PSV...

Kopirati
Drag cursor here to close