Europska liga

Bez golova na Maksimiru, Olympiakos izbacio Milan

Dinamu u šesnaestini finala prijete i Lazio, Rapid, Rennes, BATE...
Sport / Nogomet | 13. 12. 2018. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Detalj s utakmice Dinama i Anderlechta

U susretu posljednjeg, šestog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama su na stadionu Maksimir odigrali 0:0 protiv Anderlechta, no i prije zadnjeg kola osigurali su prvo mjesto u skupini i plasman u šesnaestinu finala.

Dinamo je 'europsko proljeće' nakon 40 godina osigurao već u četvrtom kolu, a potom je u Istanbulu odigrao 0:0 protiv Fenerbahčea i tako osigurao prvo mjesto u skupini. U posljednjih 90 minuta 'modri' su mogli igrati bez stresa i bez pritiska, a nažalost odigrali su i bez golova, piše Hina.

Bila je to siromašna utakmica bez prilika i bez ritma. Dinamo je imao inicijativu, ali niti jednom nije ozbiljnije ugrozio belgijska vrata.

Za goste su cijeli susret odigrali Ivan Santini i Antonio Milić, a obojica su dobili žute kartone.

U drugom susretu iz ove skupine Spartak je u Trnavi pobijedio Fenerbahče sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Kubilay Yilmaz u 41. minuti.

Ždrijeb susreta 16-ine finala Europske lige održat će se u ponedjeljak, 17. prosinca u Nyonu, a hrvatski prvak bit će među nositeljima.

Olympiakos izbacio Milan, Rosenborg spasio Celtic

U jednoj od najdramatičnijih utakmica večeri nogometaši Olympiakosa izborili su plasman u 16-inu finala Europske lige nakon što su u Pireju pobijedili Milan sa 3-1 izbacivši Talijane.

Dramatično je bilo i u skupini B gdje je Celtic usprkos domaćem porazu 1-2 od RB Salzburga prošao dalje jer je Rosenborg remizirao kod RB Leipziga 1-1.

Malmo izbacio Bešiktaš, Rapid bolji od Rangersa

U izravnim sudarima za plasman u 16-inu finala Europske lige Malmo je u Istanbulu pobijedio Bešiktaš sa 1-0, dok je identičnim rezultatom Rapid u Beču bio bolji od Rangersa.

Kopirati
Drag cursor here to close