NK Caritas

Dinamo kao pravi domaćin darovao bogati West Ham

Pokloni Modrih simpatičnim Čekićarima riješili su utakmicu na Maksimiru. Dinamo je u skupini H Europske lige porazom od West Ham Uniteda sa 0:2 započeo Europsku ligu.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2021. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su natjecanje u skupini H Europske lige porazom od West Ham Uniteda sa 0:2 u susretu igranom pred 12.300 gledatelja na stadionu Maksimir.

Gosti su potpuno zasluženo stigli do tri boda, a golove su nakon poklona obrane "Modrih" zabili Michail Antonio (21) i Declan Rice (50).

Hrvatski prvak je u 21. minuti jeftino primio gol. Francuz Theophile-Catherine je s lijeve strane vraćao loptu Dominiku Livakoviću, ali prekratko. Michail Antonio je bio brži, presjekao je loptu i poslao ju u praznu mrežu.

U poluvremenu je Krznar u svlačionici ostavio Theophila Catherinea, a u igru je ušao napadač Deni Jurić. Dinamo je odmah krenuo življe i u 47. minuti vidjeli smo prvu pravu akciju. Petković je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i pucao je, ali malo pokraj gola.

Samo tri minute kasnije gosti su zabili i drugi gol i to ponovo nakon "domaćeg poklona". Šutalo je pogešno dodao, lopta je došla do Ricea, koji je pobjegao Petkoviću i zabio kroz noge Livakoviću za 2:0.

Imao je i Dinamo neke prilike za eventualni priključak, ali zasad ova momčad nije na razini koja je potrebna da se prođe grupna faza, što je Modrima prošle sezone pošlo za nogom.

Za West Ham je do 69. minute igrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je u londonski klub stigao ovoga ljeta iz moskovskog CSKA.

Trostruki osvajač engleskoga FA Cupa, popularni "Čekićari", prošle su natjecateljske godine zauzeli šesto mjesto s 21 bodom manje od prvaka Manchester Cityja i tri više od susjeda na ljestvici, Dinamova lanjskog protivnika Tottenhama.

U drugom susretu iz ove skupine Genk je u Beču pobijedio Rapid sa 1:0, a pobjedu gostima donio je Paul Onuachu u sudačkoj nadoknadi. Nigerijski napadač je zabio gol i u 68. minuti, no poništen je nakon asistencije VAR-a zbog zaleđa.

Drugo kolo je na rasporedu 30. rujna, Dinamo gostuje u Belgiji kod Genka, dok će West Ham ugostiti Rapid.

U grupnoj fazi Europske lige svaka pobjeda vrijedi 630 tisuća eura, a svaki remi 210 tisuća eura. Također, svaki pobjednik svoje skupine osvaja 1,1 milijun eura, dok drugoplasirani uzima 550 tisuća eura.

Kopirati
Drag cursor here to close