Ništa od 'balkanskog derbija'

Dinamo na korak od Lige prvaka; Zvezdu zaustavio Sheriff

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je upisao minimalnu 1:0 pobjedu protiv Legije u Varšavi. Tzv. balkanski derbi će ipak izostati jer je Crvena Zvezda poražena u Moldaviji...
Sport / Nogomet | 11. 08. 2021. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama plasirali su se u 4. pretkolo Lige prvaka, oni su u uzvratnom susretu 3. pretkola kao gosti svladali Legiju iz Varšave sa 1:0 (1:0) što im je uz 1:1 iz prvog dvoboja igranog prije šest dana u Zagrebu bilo dovoljno za prolazak.

Pogodak vrijedan prolaska postigao je Bartol Franjić u 20. minuti.

Dinamo se odlučnije postavio na travnjaku od prve minute dvoboja u Varšavi, a za takav pristup nagrađen je u 20. minuti. Ivanušec i Majer su kombinirali na 30-ak metara od domaćeg gola, a onda je Ivanušec sjajnom okomitom loptom proigrao Franjića koji je iz drugog plana utrčao u kazneni prostor domaćih i zatim snažnim udarcem svladao veterana Boruca.

Poljski mediji za ovaj primljeni pogodak ponajviše okrivljuju hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića, braniča Legije.

Tek nakon primljenog gola domaći sastav je pokazao ambiciju, ali se rezultat više nije mijenjao do kraja utakmice.

Porazom Crvene zvezde u Moldaviji kod Šerifa srušeni su snovi Beograđana o Ligi prvaka ove sezone.

U uzvratnoj utakmici Sheriff je s 1:0 pobijedio Beograđane i prošao dalje s ukupnim rezultatom 2:1, nakon što je prva utakmica, odigrana prošli tjedan na Marakani, završila s 1:1.

Pogodak vrijedan prolaska za Sheriff je postigao kolumbijski branič Danilo Arboleda u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Beograđani su imali dominaciju u posjedu lopte, uputili su 16 udaraca prema golu, izveli ukupno 11 kornera, ali nisu uspjeli doći do pogotka kojim bi utakmicu odveli u produžetke.

U play-offu kvalifikacija Dinamo i Sheriff odlučit će koja ekipa ide u grupnu fazu Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close