Europska liga

Dinamo izgubio u Plzenu

Dinamo je poveo u 41. minuti sjajnim golom Dania Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića. Viktorija je izjednačila u 54. minuti golom Ludeka Pernice, a isti je igrač u 83. minuti preokrenuo rezultat.
Sport / Nogomet | 14. 02. 2019. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je u Plzenu izgubio od Viktorije sa 1-2, premda su 'modri' vodili na poluvremenu.

Uzvratni susret je 21. veljače na stadionu Maksimir.

Kao što se i očekivalo bila je ovo tvrda i čvrsta utakmica, a češki sastav je dokazao kako nije slučajno igrao Ligu prvaka ove sezone osvojivši treće mjesto u svojoj skupini.

Dinamo je poveo u 41. minuti sjajnim golom Dania Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića. Viktorija je izjednačila u 54. minuti golom Ludeka Pernice, a isti je igrač u 83. minuti preokrenuo rezultat.

Nažalost, uoči, ali i za vrijeme utakmice došlo je do sukoba između BBB-a i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta. 

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Ove sezone 'modri' su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3. 

Viktorija je europski put započela u Ligi prvaka, a u skupini G je zauzela treće mjesto iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA, prenosi Hina.

Rezultati prvih utakmica 16-ine finala Europske lige:

BATE Borisov - Arsenal 1-0
Galatasaray - Benfica 1-2
Rapid beč - Inter 0-1
Rennes - Real Betis 3-3
Slavia Prag - Genk 0-0
Olympiakos - Dynamo Kijev 2-2
Krasnodar - Bayer Leverkusen 0-0
Lazio - Sevilla 0-1
Sporting - Villarreal 0-1
Malmo - Chelsea 1-2
Viktoria Plzen - DINAMO 2-1
Šahtar - Eintracht Frankfurt 2-2
Club Brugge - Salzburg 2-1
Celtic - Valencia 0-2
Zurich - Napoli 1-3

U utorak, 12. veljače:
Fenerbahče - Zenit 1-0

Kopirati
Drag cursor here to close