Hrvatska

Dinamo ispustio prvu meč loptu, Rijeka smanjila zaostatak

''Modrima'' za promociju u prvaka trebaju tri boda iz zadnja tri kola.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2018. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama propustili su prvu od tri meč lopte za osvajanje naslova prvaka, nakon što su u susretu 34. kola na gostovanju izgubili od Lokomotive 1-3, dok je Rijeka na Rujevici pobijedila Inter 5-1 i smanjila zaostatak za ''Modrima'' na četiri boda.

''Modrima'' za promociju u prvaka trebaju tri boda iz zadnja tri kola. Prvu priliku su propustili, međutim, preostaju im još dvije prilike, susreti protiv Rudeša i Intera.

Rijeka je iskoristila kiks ''Modrih'' smanjivši zaostatak na četiri boda, ali je teško vjerovati kako Dinamo u posljednjih 180 minuta prvenstva neće osvojiti tri boda, javlja Hina.

Golove za Lokomotivu zabili su Dejan Radonjić (4), Ivan Krstanović (13) i Ivan Šunjić (90+3), dok je pogodak za goste zabio Hillel El Arbi Soudani (66-11m).

Zanimljivo, Lokomotiva je u ožujku slavila protiv Dinama 4-1 ostvarivši prvu pobjedu u 28. međusobnih susreta. Sada je pak prvi put u povijesti spojila dvije uzastopne pobjede protiv 'modrih'.

 

U drugom susretu večeri Rijeka je bez većih problema pobijedila Inter sa 5-1 produživši niz bez poraza od Intera na svom travnjaku na devet utakmica. Zadnji put zaprešićki sastav u Rijeci je slavio 6. studenog 2010. godine, a na zadnjih šest ligaških gostovanja u Rijeci postigao je tek jedan gol.

Pobjedu još uvijek aktualnom hrvatskom prvaku donijeli su Alexander Gorgon (2), Maxwell Acosty (39), Jakov Puljić (60), Leonard Zuta (73) i Zoran Kvržić (78), dok je utješni gol za goste zabio Herdi Prenga (90).

Dinamo vodi na ljestvici sa 70 bodova, Rijeka je druga sa 66 boda, a treći je Hajduk sa 62 boda i utakmicom manje. Lokomotiva je skočila na peto mjesto sa 45 bodova, javila je Hina.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close