3:3

Kakav kraj u Maksimiru, Šahtar u sudačkoj nadoknadi izjednačio

Dinamo i Šahtar su odigrali ludu utakmicu.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2019. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu četvrtog kola C skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred 28.316 gledatelja na stadionu Maksimir odigrao 3-3 protiv Šahtara primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo i Šahtar su odigrali ludu utakmicu. Gosti su poveli, Dinamo je potom okrenuo rezultat s tri gola, da bi Ukrajinci u sudačkoj nadoknadi zabili dva gola za 3-3. Šahtar je treći pogodak postigao u petoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

Ukrajinci su poveli u 13. minuti golom Alana Patricka, no 'Modri' su okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića u 25. minuti, Luke Ivanušeca u 83. minuti, te kapetana Arijana Ademija u 89. minuti. Dinamo je imao 3-1 i činilo se kako će pobjedom načiniti veliki korak prema plasmnu u osminu finala. Šahtar je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio golom Moraesa, a u petoj minuti sudačke nadoknade Brych je dosudio kazneni udarca za goste, nakon što je Theophile-Catherine oborio Pjatova, a Tete je bio siguran,  javlja Hina.

Obje momčadi su završile utakmicu s igračem manje, u 75. minuti kod Dinama je isključen Moro, a samo pet minuta kasnije  'pocrvenio' je i Marlos koji je u svega šest minuta zaradio dva žuta kartona. 

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta i Manchester City su odigrali 1-1. 

City je poveo u u sedmoj minuti golom Raheema Sterlinga, a gosti su u 43. minuti mogli načiniti veliki korak prema pobjedi, no Gabriel Jesus nije realizirao jedanaesterac promašivši cijela vrata. Atalanta je izjednačila u 49. minuti golom hrvatskog reprezentativca Maria Pašalića. 

"Građani" su od 82. minute igrali bez isključenog vratara Claudia Brava koji je napravio prekršaj izvan kaznenog prostora. Zanimljivo, Bravo je ušao u igru početkom drugog poluvremena umjesto ozlijeđenog Edersona, pa je na vrata morao stati 

Na ljestvici vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom.

U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Milanu protiv Atalante, a u drugom susretu se sastaju Manchester City i Šahtar.

"Modri" će natjecanje po skupinama završiti 11. prosinca na stadionu Maksimir protiv Manchester Cityja, dok će u drugom susretu Šahtar ugostiti Atalantu.

Prve dvije momčadi izborit će plasman u osminu finala Lige prvaka, trećeplasirani seli u Europsku ligu, dok za posljednju momčad u skupini za ovu sezonu završava europska priča.

PSG je dva kola prije kraja osigurao osminu finala minimalnom pobjedom (1-0) u Parizu nad Club Bruggesom.

Real je na Bernabeu uvjerljivom pobjedom protiv Galatarasaya (6-0) učvrstio drugo mjesto u skupini. Real je već nakon samo 13 minuta vodio s 3-0, uz dva gola Brazilca Rodryga i Ramosa iz penala, a u 45. minuti pogodio je i Benzema, koji je bio strijelac i za 5-0 u 81. minuti. Luka Modrić je ušao u igru u 60. minuti, a u sudačkoj nadoknadi Rodrygo je došao do "hat-tricka" za konačnih 6-0.

U Beogradu je Tottenham slavio protiv Zvezde s 4-0 i učvrstio se na drugom mjestu.

Atletico je gostovao kod Bayera u Leverkusenu i pobjedom je mogao izboriti osminu finala, ali su "colchonerosi" neočekivano izgubili s 1-2.

Kopirati
Drag cursor here to close