Džeko mijenja klub

Dijamant u Juveu: Stara dama umjesto Vučice kao kruna karijere

Prethodnih je godina Džeko odbijao ponude i Chelsea i Intera, no sad će pojačati ionako najjaču momčad na 'Čizmi' u nastojanju ka konačnom pohodu na sam tron Europe.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2020. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Nakon što je u Romi ispisao povijest, Džeko zaveo i Staru damu

Kako javljaju talijanski mediji, Edin Džeko će gotovo sigurno nakon pet godina u Romi pojačati dominantnu momčad Serie A zadnjih devet sezona, torinski Juventus.

Ljubimac tribina Olimpica s uspjehom je vodio vrh napada rimske Vučice, a upravo je to jedan od razloga što ga s 34 godine žele u Staroj dami.

Prethodnih je godina odbijao ponude i Chelsea i Intera, no sad će pojačati ionako najjaču momčad na 'Čizmi' u nastojanju ka konačnom pohodu na sam tron Europe.

Odlučujući korak do realiziacije ovog transfera bila je odluka samog igrača, a klub iz talijanske metropole na račun bi trebao dobiti između 12 milijuna eura.

U 222 utakmice kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine za Romu je postigao 106 golova i 50 puta asistirao suigračima, a talijanski novinari ističu kako kako Dijamant ima zagarantirano visoko mjesto u povijesti kluba.

Vrlo vjerojatno će Džeko biti favorit za početni sastav na poziciji centralnog napadača s obzirom da je doveden upravo kao nadomjestak za Gonzala Higuaina kojeg je talijanski prvak otpisao.

Jedino pitanje koje ostaje jest hoće li novoustoličeni trener Andra Pirlo preferirati formaciju s jednim centarforom i dva krila, ili dva središnja napadača i četvoricom u veznoj liniji, tumače neki analitičari.

Kopirati
Drag cursor here to close