Nema mrdanja

Deschamps zabranio igračima bijeli kruh, pire, gazirana pića

Francuski izbornik Didier Deschamps dostavio je svome timu jednu Power-Point-prezentaciju s uputama koje se odnose na režim treniga, ishrane i druga važna pravila.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2018. u 01:11 Bljesak.info
Kopirati

"Adieu baguette, bonjour Coupe du Monde", kao da glasi moto Tricolora na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Francuzi koji maštaju o tome da nakon svoje prve i za sada jedine titule iz 1998. godine, još jednom osvoje Mundijal, težište su stavili na disciplinu. Čak i po pitanju režima ishrane.

Francuski izbornik Didier Deschamps (49) dostavio je svome timu jednu Power-Point-prezentaciju s uputama, piše „L‘Equipe“.

Prezentacija je kompilacija strogih uputa koje su sastavili fizioterapeut Gregory Dupont (45), liječnik Franck Le Gall (54) i kuhar reprezentacije Xavier Rousseau.

Odmor i spavanje: Nakon treninga, igrači se mogu odmarati najviše 90 minuta, a nakon utakmice moraju spavati deset sati!

Piće: Ako je temperatura zraka iznad 20 Celzijevih stupnjeva, temperatura vode za piće mora biti pet stupnjeva. Nakon treninga svi moraju popiti po 1,5 litara vode.

Ishrana: Paul Pogba, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé i društvo mogu grickati sjemenke do mile volje, ali pire od krumpira samo pod ručnom. Pripravljat će im se jela koja daju energiju (riža, misli, tjestenina), hranjive tvari (povrće, suho voće, crna čokolada) i snagu (piletina, puretina, jaja i mliječni proizvodi).

Bijeli kruh je na crnoj listi, jednako kao i gazirana pića, a kuhar Rousseau marljivo istražuje ruske sireve. „Le Bleus“ će za vrijeme Svjetskog prvenstva pojesti 200 kilograma ruskih sireva.

Sudeći po količini sira, čini se kako Francuzi namjeravaju ostati do samog kraja...

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati