Francuski izbornik

Deschamps: Modrić je veliki igrač

U odnosu na zadnji francusko – hrvatski ogled, u redove "Vatrenih" vraća se Luka Morić. Deschamps je bio prepun pohvala za veznjaka Real Marida.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2020. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni svjetski prvaci stigli su u Zagreb s nizom od 11 susreta bez poraza. Posljednji poraz "Tricolori" su doživjeli u lipnju 2019. u Istanbulu od Turske (0-2) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Usprkos porazu Francuska je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Turske izborivši EURO. Nakon Istanbula, Francuzi su upisali devet pobjeda i dva remija, protiv Turske, te u nedjelju protiv Portugala.

Francuski izbornik Didier Deschamps se nada kako će se njihova serija nastaviti i u Zagrebu. Nije želio govoriti o sastavu, niti u kojoj će se formaciji suprotstaviti domaćinu.

"Smatram kako je ovo vrijeme od rujna do studenog idealno vrijeme za isprobavanje više varijanti igre i analizu taktike. Iskušavao sam više varijanti zbog EURO-a, iz utakmice u utakmicu pronalazim nove odgovore. To iziskuje dovoljno vremena, ali snalazimo se," kazao je.

U odnosu na zadnji francusko – hrvatski ogled, u redove "Vatrenih" vraća se Luka Morić. Deschamps je bio prepun pohvala za veznjaka Real Marida.

"Modrić je veliki igrač, Hrvatska je s njim daleko jača i opasnija. On je lider, tehnički sjajan igrač i nije slučajno osvojio Zlatnu loptu. Cijenim ga i kao osobu. Naravno, da razmišljam o njemu kada slažemo taktiku za utakmicu."

Raduje ga i povratak navijača na tribine.

"Povratak navijača je dobar za igrače, treba to gledati s vedrije strane. Nije na nama da propitujemo ako su hrvatske vlasti dozvolile 7.000 gledatelja na tribini."

Francuske novinare je najviše zanimalo kakvo je stanje Antoinea Griezmanna koji u zadnje vrijeme igra daleko ispod očekivanja.

"U posljednje vrijeme smo nekoliko puta razgovarali o tome gdje mu najviše odgovara, to je u sredini terena. Može igrati i na poziciji ofenzivnog veznog," kazao j francuski strateg.

Nije želi otkriti hoće li u francskom napadu zaigrati Olivier Giroud koji je nastupio u zadnje dvije utakmice, javlja HINA.

"Igrao je posljednje dvije utakmice i on je na raspolaganju za utakmicu protiv Hrvatske. Dostupan je kao i svi ostali. Razmišljam o svemu, svi igrači koji su ovdje knkuriraju za sastav, ovo je ipak međunarodna utakmica," poručio je na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close