Dva zadnja prvaka pod BIjelim brijegom

Derbi polusezone u Mostaru, šteta samo što je pred praznim tribinama

Deseto kolo Premijer lige okončat će se u ponedjeljak, a onda Premijer liga odlazi na novu, drugu od početka, stanku.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2020. u 14:24 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipak, prije pauze odigrat će se veliki derbi, po svemu najveći dosad. Pod Bijelim brijegom igrat će dva zadnja prvaka, aktualni prvak i lider Sarajevo te Zrinjski, koji je nanizao tri uzastopne pobjede u prvenstvu. 

Bit će to sudar momčadi koje su u velikoj formi i koje su dostojno predstavljale BiH u Europi, a jedina je šteta što navijači neće moći gledati uživo ovu utakmicu.

 ''Čeka nas jedna od najtežih utakmica od početka sezone, barem kada je prvenstvo u pitanju. Sarajevo dolazi kao jedina neporažena momčad i nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo prekinuti taj niz. Nadam se da ćemo osvojiti bodove i približiti se vrhu, što smo ionako priželjkivali'', kaže trener Zrinjskog Mladen Žižović koji ima određenih problema s kadrom.

 Miloš Filipović ozlijedio se na utakmici s Krupom i vjerojatno neće igrati, a neće biti ni dvojice defanzivaca, Tomislava Barbarića i Almira Bekića.

 ''To su tri igrača koji su imali značajan doprinos u prethodnom periodu i nedostajat će nam, ali bez obzira na kadar kakvim budemo raspolagali ići ćemo na pobjedu. Čeka nas teška utakmica, i jedni i drugi sjajno su predstavljali BiH u Europi i velika je šteta što neće biti navijača da pogledaju dvije trenutno ponajbolje ekipe u državi'', dodao je Žižović.

 Bit će to sudar najbolje obrane u ligi, Zrinjskog koji je primio samo tri gola, te drugog najboljeg napada, iako je Sarajevo odigralo i utakmicu manje od Borca.

 ''Očekujem dosta otvorenu utakmicu, jer i oni imaju puno ofenzivnih igrača kao i mi. I oni su, poput nas, vrlo efikasni i nijanse će odlučivati. Bit će to istinski derbi i očekujem napadačku utakmicu. Oni imaju vrlo brzih igrača prema naprijed i ako ih uspijemo zaustaviti, imamo se čemu nadati. Atmosfera koja se stvorila u gradu i oko kluba je sjajna i ako je prenesemo na teren možemo svi zajedno slaviti'', zaključio je Mladen Žižović.

Sudar Zrinjskog i Sarajeva zakazan je za ponedjeljak u 18 sati, uz prijenos na Moja TV.

Kopirati
Drag cursor here to close