Fantastičan derbi

Sarajevo slavilo u Mostaru u ljepotici godine!

Derbi dvije trenutno ponajbolje bosanskohercegovačke momčadi, sudar dva zadnja prvaka BiH, nije nimalo razočarao.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2020. u 19:18 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vjerojatno najboljoj i najljepšoj utakmici godine Sarajevo je svladalo Zrinjski u Mostaru s 3:2 i nanijelo mu prvi ovosezonski domaći poraz, te je zadržalo svoje prvo mjesto na ljestvici.

Da je završilo neriješeno vjerojatno bi bilo najpravednije, jer obje ekipe imale su i vodstvo i periode igre kada su dominirale. U svakom slučaju, bio je ovo pravi derbi, fantastična utakmica i šteta je samo da nije bilo gledatelja da uljepšaju čitavu predstavu. 

Bljesak.info / Bilbija vara Kovačevića

Samo što se krenulo s centra Zrinjski je poveo. Bivši igrač Plemića Hrvoje Miličević neoprezno je u svom šesnaestercu udario Bilbiju kopačkom u lice.

Bilbijin prezimenjak Luka Bilbija dosudio je jedanaesterac i pokazao na bijelu točku, a napadač Zrinjskog u stilu Panenke pogodio je za vodstvo domaćih.

 Ipak, nakon gola domaći su prepustili inicijativu gostima, koji su to znali kazniti. Stoper Rijad Sadiku, koji je zbog ozljeda u zadnjem redu Zrinjskog krenuo od početka, pogriješio je, Amar Rahmanović mu je uzeo loptu i idealno poslužio Harisa Handžića koji pogađa za 1:1.

 Potpuni preokret rezultata dogodio se odmah početkom drugog dijela. Nakon kornera tukao je Tatar, a lopta se od nesretnog Sadikua odbila i prevarila Brkića.

 Tek nakon što se našao u zaostatku, Zrinjski je opet preuzeo inicijativu od Sarajeva. U 70. minuti bilo je 2:2, a strijelac je opet bio Bilbija. Najboljem igraču Zrinjskog za pogodak je asistirao Ognjen Todorović.

 I kada se činilo da će utakmica završiti s najrealnijim ishodom, remijem, na scenu je stupio Anel Hebibović. Krilni igrač Sarajeva je u 83. minuti ušao u šesnaesterac, ispremiješao par igrača domaćih, te pogodio mrežu iza Brkića.

 Uzbuđenja se ni tada nisu završila. U 85. minuti je Bilbija nakon kornera pogodio vratnicu, a odmah u kontranapadu Ahmetović je imao mat poziciju, ali je promašio vrata za jedan metar.

Bljesak.info / Duel Enina i Miličevića

 U 90. minuti Todorović centaršut se odbio od Pidre i umalo završio u golu Sarajeva, a odmah u istoj minuti Brkić brani udarac Ahmetovića.

 Završilo je na kraju 3:2, čime je prekinut niz Zrinjskog od tri prvenstvene pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close