Bundesliga

Demotivirani Leipzig i Borussia Dortmund kiksali protiv davljenika

RB Leipzig je u sklopu 32. kola Bundeslige iznenađujuće remizirao s Fortunom Düsseldorf 2:2. Još gore je prošla Borussia Dortmund koja je kod kuće izgubila od Mainza 0:2.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2020. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago / Mainz je iznenađujuće pobijedio Borussiju u Dortmundu s 2:0

Leipzig je tek u drugom poluvremenu protiv Fortune krenuo uraganski.

Kevin Kampl, koji u zadnje vrijeme više ima ulogu džokera s klupe, fantastičnim je udarcem doveo u vodstvo Leipzig, nakon što je primio jednu dugu loptu sa suprotne strane. S nekoliko koraka se namjestio, te iskosa šutirao i u 60. minuti zabio za 1:0.

U 63. minuti je već 2:0. Upamecano je poveo napad, dao kratko do Sabitzera koji kombinira desno s Klostermannom, lopta centaršutom dolazi na lijevu stranu kaznenog prostora do Danija Olma, on kratko spušta za Timu Wernera, a budući igrač Chelsea zabija odličnim udarcem na slično mjesto kao i Kampl netom prije.

No borbeni gosti nisu se predavali. Na lijevoj strani nered rade Karaman i Thommy, lopta je došla do Sobottke koji puca i praktički pogađa Skrzybskog koji skreće loptu u mrežu, te postavlja 2:1 u 87. minuti.

Iznenađenje su kompeltirali u drugoj minuti sudačke nadoknade kada  Andre Hoffmann glavom zakucava za konačnih 2:2.

Mainz, koji se također kao i Fortuna bori za opstanak, iznenađujuće je svladao favoriziranu Borussiju Dortmund s 2:0

Strijelci su bili Jonathan Burkardt (33.) i Jean-Philippe Mateta (49.).

Borussia je došla u poziciju da već u subotu, na gostovanju u Leipzigu, može izgubiti drugu poziciju, dok bi se Mainz u slučaju remija kod Werdera mogao spasiti kolo prije kraja.

Eintracht Frankfurt je golovima Andréa Silve (28.) i Davida Abrahama (50.) svladao Schalke 2:1. Strijelac za nebeskoplave bio je Weston McKennie (59.).

Schalke je već 14 kola bez pobjede, što je svojevrsni presedan u nogometnoj povijesti ovog kluba.

Sve bolje igra i Hoffenheim koji je na gostovanju u Augsburgu slavio s 3:1. Strijelci su bili Munas Dabbur (59. i 62.) te Ihlas Bebou (89.) za TSG 1899, dok je za Augsburg pogodio Ruben Vargas (69.).

Rezultatom 3:1 slavio je i Bayer Leverkusen, ali na domaćem terenu u Rheinskom derbiju protiv Kölna.

Za Apotekare su pogađali Sven Bender (7.), Kai Havertz (40.) i Moussa Diaby (83.), dok je počasni gol za Jarčeve postigao Sebastiaan Bornauw (59.).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Kopirati
Drag cursor here to close