Rad s mladima

Dejan Stanković se vratio u Inter

Dogovoreno je da će popularni Deki biti dio osoblja omladinske škole "s fokusom na formiranje individualne tehnike kod polaznika".
Sport / Nogomet | 28. 11. 2019. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter iz Milana danas je službeno potvrdio da se u klub za koji je igrao od 2004. do 2013. godine vratio bivši srbijanski nogometaš Dejan Stanković, prenosi Anadolija.

Međutim, 42-godišnjak ovoga puta u Inter stiže u drugačijoj ulozi.

Naime, dogovoreno je da će popularni Deki biti dio osoblja omladinske škole "s fokusom na formiranje individualne tehnike kod polaznika".

Zanimljivo Stanković će tako sarađivati i sa 17-godišnji sinom Filipom koji brani za mladi tim Intera.

Stanković je po okončanju igračke karijere već radio u Interu. Bilo je to u sezone 2015/16 kada je bio timski koordinator.

Nakon toga je prihvatio ulogu savjetnika u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA), a radio je i kao stručni konzultant za TV kuće.

Stanković je profesionalnu karijeru počeo 1995. godine u Crvenoj zvezdi. Tri godine kasnije prešao je u Lazio, da bi 2004. stigao u Inter.

Za “nerazzurre“ je odigrao 326 natjecateljskih utakmica i postigao 42 gola. Za reprezentacije Savezne republike Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije nastupio je 103 puta uz 15 pogodaka.

Kopirati
Drag cursor here to close