Nije još službeno, ali ...

De Jong seli u PSG za 75 milijuna eura

Prije nekoliko dana mlada zvijezda pariškog kluba Kylan Mbappe je izjavila kako je upravo De Jong pravo pojačanje za PSG očito impresioniranim njegovim igrama za nizozemsku reprezentaciju u sudaru protiv Francuza u Ligi nacija.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2018. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski nogometni prvak PSG dogovorio je transfer veznjaka Ajaxa Frenkiea de Jonga (21) za 75 milijuna eura prenose nizozemski mediji.

De Jonga je lovio i engleski prvak Manchester City, a pisalo se kako mladog veznjaka i njegovog klupskog kolegu Mathijsa de Ligta (19) želi Bayern koji je ponudio oko 130 milijuna eura za obojicu.

Nizozemci pišu kako je mladi veznjak praktički potpisao ugovor za City, ali su 'Građani' sve odgodili do konca ove sezone, što je iskoristio francuski prvak. Parižani su bili brži i konkretniji, a navodno je presudio mladi igrač koji je karijeru želio nastaviti na Parku prinčeva.

Ajaxov direktor Marc Overmars je potvrdio kako se sastao s delegacijom pariškog kluba, međutim nije želio potvrditi da je dogovor postignut.

Prije nekoliko dana mlada zvijezda pariškog kluba Kylan Mbappe je izjavila kako je upravo De Jong pravo pojačanje za PSG očito impresioniranim njegovim igrama za nizozemsku reprezentaciju u sudaru protiv Francuza u Ligi nacija.

Ukoliko se ovaj transfer zaista i realizira De Jong bi postao najskuplji nogometaš u povijesti nizozemskog nogometa. Za sada rekord drži kolumbijski branič Davinson Sanchez koji je 2017. preselio iz Ajaxa u Tottenham za 42 milijuna eura.

Najveći transfer nekog nizozemskog nogometaša iznosi 34 milijuna eura koliko je Manchester United 2015. platio PSV Eindhovenu za Memphisa Depaya.

Kopirati
Drag cursor here to close