Premiership

De Gea se osramotio, Liverpool spasio, Kova i društvo kiksali

Susret je prvenstveno obilježila velika pogreška Davida de Gee kod prvog gola Arsenala. Tko zna je li španjolski čuvar mreže ikad primio smiješniji gol...
Sport / Nogomet | 05. 12. 2018. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok su se diljem Europe igrali kupovi, Englezi su zasukali rukave u ligaškim okršajima. A onaj koji je privukao najviše pozornosti bio je derbi između Manchester Uniteda i Arsenala koji je naposljetku završio neriješenim rezultatom - 2:2.

Dvaput su vodili momci Unaija Emeryja, ali oba puta je United promptno reagirao i izjednačavao. Susret je prvenstveno obilježila velika pogreška Davida de Gee kod prvog gola Arsenala. Tko zna je li španjolski čuvar mreže ikad primio smiješniji gol...

Prvi je udarac zadao Arsenal. Točnije, zadao si ga je De Gea sam... Udarac iz kuta izveo je Torreira, Mustafi neobično udario loptu glavom, ona se odbila od travnjaka i činilo se da će je španjolski vratar bez problema ukrotiti, ali on nju je odbio preko sebe pa je prešla gol-liniju. Čišćenje Andera Herrere bilo je uzaludno, glavni sudac Marriner se oglasio i dosudio pogodak.

Zbilo se to u 26. minuti, ali nije se Arsenal dugo radovao. Imao je United slobodnjak na 25 metara, Leno odbio u stranu no Herrera je stigao do lopte prvi i odigrao povratnu koju je Martial pretvorio u gol.

Nakon tog prvog dijela daleko zadovoljniji rezultatom 1:1 mogao je biti menadžer crvenih vragova Jose Mourinho jer, iskreno, United baš i nije zaslužio da ima bod u džepu na odmoru.

U drugom je opet prvi udarac zadao londonski klub. Menadžer Unai Emery imao je dobar nos za zamjene, u 65. uveo Lacazettea, a ovaj mu tri minute kasnije uzvratio pogotkom.

No, ovaj put su se Arsenalovi navijači još kraće radovali, već minutu kasnije Lingard zabija za 2:2.

Liverpool je opasno živio na gostovanju kod Burnleya. Nakon 0:0 na odmoru, Cork dovodi domaćine u vodstvo u 54. minuti. Mirisalo je na potencijalni kiks redsa, ali Milner u 62., Firmino u 69. i Shaqiri u 91. okrenuli su rezultat. Lovrena nije bilo ni na klupi, osjećao je posljedice sudara glavama na treningu pa nije menadžer Jürgen Klopp želio riskirati s njim.

I dok je Liverpool izbjegao minu, isto se ne može reći za Chelsea. S tim da je kod njih bila dijametralno suprotna situacija. Poveli su u 18. minuti preko Loftus-Cheeka, ali je Wolverhampton okrenuo golovima Jote u 59. i Jimeneza u 63. minuti. Kovačić je ušao u 77. minuti umjesto Kantea.

Tottenham je bez većih poteškoća svladao doma Southampton 3:1, a nova tri boda topnicima donijeli su Kane, Lucas i Son dok je u 93. za goste počasni gol zabio Austin. Zanimljivo, taj gol značio je da su u ovom kolu pogodak postigli baš svi klubovi u ligi što se nije dogodilo od 27./28. studenog 2010. godine!

Zahvaljujući prosipanju bodova od strane Chelseaja i Arsenala, Spursi su izbili na treće mjesto poretka trijumfom nad svecima.

Ostali rezultati: Everton - Newcastle 1:1, Fulham - Leicester 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close