Belgijski ofenzivac

De Bruyne ušao među 10 najboljih asistenata Premier lige svih vremena

Kevin de Bruyne je do sad za Građane u prvenstvu odigrao 175 utakmica, zabio 39 golova i upisao 78 asistencija te je tako dosegao 10. mjesto najboljih asistenata svih vremena.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni ofenzivac Manchester Cityja Kevin de Bruyne već je pet sezona stanovnik Etihada i svake je sezone jedan od vodećih asistenata lige.

Ovog je vikenda ušao na vječnu ljestvicu najboljih u Premier ligi u toj kategoriji. Naime, Belgijac je do sad za Građane u prvenstvu odigrao 175 utakmica, zabio 39 golova i upisao 78 asistencija te je tako dosegao 10. mjesto najboljih asistenata svih vremena.

Samo tri asistencije više ima David Beckham, na osmom mjestu je još aktivni James Milner sa 85 dodavanja, a dalje slijede Gerrard s 92, David Silva s 93 te Dennis Berkamp s 94 asistencije.

Prva četvorica na ljestvici na svom kontu imaju 100 i više dodavanja, Frank Lampard 102, Wayne Rooney 103, Cesc Fabregas 111, dok je na nedodirljivom prvom mjestu legendarno krilo Manchester Uniteda Ryan Giggs s nestvarne 160 asistencije.

Proslavljeni Velšanin je definitivno postavio rekord koji će se teško oboriti, no također će rijetko tko odigrati toliko utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa. Naime, Giggs je upisao nevjerojatne 632 utakmice u Premier ligi, dok je, za usporedbu, Kevin de Bruyne tek na 175.

De Bruyne gotovo sigurno ne može svrgnuti Giggs sa vodeće pozicije, ali može za vikend u izravnom dvoboju nanijeti bol Manchester Unitedu i definitivno ga isključiti iz utrke za naslov ovosezonskog prvaka Premier lige.

Kopirati
Drag cursor here to close