EURO 2020

De Bruyne operiran, ne igra protiv Hrvatske

Belgijanci će protiv Vatrenih biti bez De Bruynea i Axela Witsela, koj se još uvijek oporavlja od puknuća Ahilove tetive prošlog siječnja, dok Eden Hazard neće startati, ali će ući u igru.
Sport / Nogomet | 05. 06. 2021. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijski veznjak Kevin De Bruyne podvrgnut je manjoj operaciji na licu u subotu ujutro i pridružit će se reprezentaciji u ponedjeljak, rekao je izbornik Belgije Roberto Martinez na konferenciji za novinare uoči prijateljske utakmice protiv Hrvatske u Bruxellesu.

Igrač Manchester Cityja patio je od slomljenog nosa i lijeve očne duplje nakon sudara s Rüdigerom u finalu Lige prvaka prije tjedan dana protiv Chelseaja.

- Bila je to dugoročna odluka, možda neće trebati nositi masku, a operacija je trajala dvadeset minuta, dodao je Martinez, precizirajući da De Bruyne možda neće biti dostupan za prvu utakmicu EURA, 12. lipnja protiv Rusije.

Crveni vragovi, treći na posljednjem Svjetskom prvenstvu i najbolja selekcija svijeta po FIFA ljestvici, sučeljavaju se s Hrvatskom u nedjelju navečer u Bruxellesu.

Belgijanci će protiv Vatrenih biti bez De Bruynea i Axela Witsela, koj se još uvijek oporavlja od puknuća Ahilove tetive prošlog siječnja, dok Eden Hazard neće startati, ali će ući u igru.

"Eden može gotovo sve na treningu. Neće započeti meč, ali mislim da će ga završiti", objasnio je Martinez.

Belgija, jedan od favorita za naslov, odigrat će prvu utakmicu na EURU  12. lipnja protiv Rusije u Sankt Peterburgu, a Danska i Finska su preostala dva protivnika Belgijanaca u skupini B.

Kopirati
Drag cursor here to close