Brazilac napušta Barcu

Dašak brazilske Sambe u Bayernu: Stiže Phillipe Coutinho!

Prema pisanju španjolskih medija Philippe Coutinho ovih će dana napustiti Barcelonu i postati novi igrač Bayerna. Bavarci su to u petak i potvrdili.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2019. u 06:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Phillipe Coutinho

Španjolski mediji tvrde da je Phillipe Coutinho sve dogovorio s Bayernom i da će u momčad Nike Kovača doći na posudbu. I sve to bi se trebalo odigrati ovaj vikend.

Svjetski mediji su Brazilca već odjenuli u bavarsku nošnju.  Ne bez razloga, jer je već i službeno potvrđen njegov prelazak u Bayern.

U petak nije igrao protiv Athletic Bilbaoa na otvaranju sezone u Primeri, a već u nedjelju trebao bi biti u Bavarskoj i dogovoriti sve detalje. Neki mediji navode da će tada biti i predstavljen.

Barcelonin glasnogovornik Guillermo Amor potvrdio je za Movistar odlazak Coutinha u klub Nike Kovača.

"Mogu potvrditi da je postignut dogovor kada je u pitanju posudbna Coutinha u Bayern", kazao je.

U petak večer je u programu ZDF-a sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić potvrdio dolazak Coutinha.

"Jako smo sretni što smo ovog igrača doveli u FC Bayern. Mogu potvrditi da smo ovoga tjedna Karl-Heinz Rummenigge i ja boravili u Barceloni i dogovorili se s FC Barcelonom, igračem i njegovim zastupnikom. Ostalo je još nekoliko detalja, liječnički pregled i naravno potpis ugovora ", kazao je Braco Salihamidžić.

"Mišljenja sam da svi mi - pritom mislim na i na Njemačku u cjelini - možemo biti radosni što takav igrač dolazi u Bundesligu. On će nam se odlično uklopiti u tim i mislim da će pokazati svima kako izvrsno zna igrati nogomet", kazao je trener Niko Kovač na pitanje o dolasku Coutinha.

Još uvijek nije poznato koliko će Bayern platiti posudbu ni hoće li nakon nje imati pravo ili obvezu otkupa Coutinhova ugovora, ali Španjolci tvrde da je sve dogovoreno.

Nakon Intera, Liverpoola i Barcelone, Bayern je četvrti veliki europski klub za kojeg će igrati nadareni Brazilac, koji se, doduše, u Barceloni nije najbolje snašao.

Kopirati
Drag cursor here to close