Ode Bruno u "rudare"?

Darijo Srna: Petković je klasa za najveće klubove!

"U današnjem nogometu nije lako pronaći pravog napadača, a Bruno je vrhunska klasa, igrač koji može igrati u bilo kojem klubu, pa i onim najboljima. Oduševio me u našim utakmicama na svaki način".
Sport / Nogomet | 23. 12. 2019. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dinamo je jako iznenadio moje Ukrajince u Ligi prvaka, mene ne toliko jer sam znao da se radi o vrhunskoj momčadi koju Bjelica sjajno vodi. Ništa kod njih nije slučajno, godinama su radili na tome da dođu ondje gdje su sad", kaže Dario Srna na početku intervjua za Sportske Novosti nakon što mu je počeo zimski odmor.

Dario je trenutno na klupi u stručnom stožeru vladara ukrajinskog nogometa, čelnici kluba nisu nimalo oklijevali po njegovom umirovljenju i odmah su ga angažirali u nešto drukčijoj ulozi. Nakon ispadanja u skupini Lige prvaka, Srna ističe kako je Šahtaru cilj bio osvojiti drugo mjesto, no kako su protiv Dinama pokazali previše slabosti za takav rezultat, stoga nisu ni zaslužili plasman u nokaut fazu.

O Dinamu samo najbolje - oduševilo je više pojedinaca, no jedan se ističe ispred svih...

"Bruno Petković! U današnjem nogometu nije lako pronaći pravog napadača, a Bruno je vrhunska klasa, igrač koji može igrati u bilo kojem klubu, pa i onim najboljima. Oduševio me u našim utakmicama na svaki način. Koliko je Petković dobar, pokazuje i njegov učinak u dresu Hrvatske. Ušao je u reprezentaciju i odmah postao igrač koji odlučuje važne utakmice, igrač koji donosi razliku i prevagu na terenu. To mogu samo pravi igrači", kaže bivši kapetan Vatrenih.

Što misli o hrvatskoj reprezentaciji nakon završetka kvalifikacija?

"Hrvatska je nakon Rusije doživjela mnoge promjene, sada je drugačija, mlađa, ali ono što su ovi mladi igrači dobili u nasljeđe zahvaljujući tom srebru jest evidentni - gard! Hrvatska ga ima, ona puca od samopouzdanja u važnim trenucima, taj je gard sportski bahat, dojmljiv, osjećaju ga i suparnici i nije im lako igrati protiv takve momčadi. Zahvaljujući tom gardu i kvaliteti možemo mi i na Euru biti sjajni, blistavi kao u Rusiji."

Odluka Marija Stanića da se uhvati u koštac s problemima u Hajduku ga je, priznaje, itekako iznenadila.

"U stalnom sam kontaktu sa Stanićem. Kada mi je rekao da se sprema otići na Poljud, moja je prva reakcija bila - pa kamo ćeš to, Mario? Onda sam malo razmislio i rekao mu - zašto ne? Sposoban si, pošten, moralan, imaš jasnu viziju o tome što bi napravio na Poljudu. Ono što me se posebno dojmilo bila je ta sreća koju sam osjetio u njegovom glasu. Pun je entuzijazma, a kako je cijeli život bio borac, ne dvojim da će napraviti dobre stvari u Hajduku. Usudio bih se reći da Hajduk takvo pojačanje nije dobio već godinama. Mario ima stav, ima hrabrost provesti ga, kod njega nema kalkulacija, nego ga uvijek vodi njegova ideja", zaključio je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close