Nitko ne želi igrati

Danski savez očajnički traži igrače voljne zaigrati za reprezentaciju

Doznaje se da je savez svim prvoligaškim klubovima poslao dopis u kojem poziva igrače koji žele zaigrati za Dansku da se jave danas tijekom dana.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2018. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dva mjeseca namučili su Hrvatsku u osmini finala Svjetskog prvenstva, a sad su se praktički raspali. Danska je u velikom problemu u pokušaju skupljanja reprezentacije za prijateljsku utakmicu sa Slovačkom i kasnije s Walesom u Ligi nacija.

Naime, igrači i nacionalni savez nisu uspjeli postići dogovor oko komercijalnih i marketinških prava. DBU je želio novi ugovor ne bi li prisilio igrače na više sudjelovanja u promotivnim aktivnostima Saveza, ali su ga oni odbili potpisati zbog osobnih sponzorskih ugovora i zatražili su da se postojeći ugovor produži do listopada kako bi mogli igrati u ovoj akciji.

Kako je Savez to odbio, rezultat je da se u zračnoj luci jutros praktički nitko nije pojavio za let u Bratislavu, pa se Danska suočava s kaznom UEFA-e ako ekspresno ne okupi momčad za dvoboje sa Slovačkom i Walesom, javlja HRT.

Naime, Danci su već imali problema sa ženskom reprezentacijom, koja je bojkotirala kvalifikacijsku utakmicu potkraj 2017. godine, pa je UEFA priprijetila da će ih suspendirati ako se nešto slično ponovi u naredne četiri godine.

''Ne želimo pregovarati tako blizu međunarodnih dvoboja, u sličnim okolnostima smo 2015. potpisali sadašnji, jako loš za savez, ugovor, rekao je glasnogovornik Saveza Jakob Hoyer, koji je objasnio kako će okupiti momčad za utakmice: Ima igrača koji želi igrati za reprezentaciju'', rekao je.

Doznaje se da je savez svim prvoligaškim klubovima poslao dopis u kojem poziva igrače koji žele zaigrati za Dansku da se jave danas tijekom dana. No Danska udruga nogometaša pozvala je svoje članove da se ne odazivaju na pozive saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close