EURO 2020

Danci za poraz krive UEFU

"Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati''
Sport / Nogomet | 14. 06. 2021. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danski su igrači još su nezadovoljni položajem na kojem su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Euro 2020 u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra

"Dovedeni smo u položaj za koji osobno mislim da nismo trebali mi odlučivati.Vjerojatno je trebalo da je netko iznad nas rekao da nije vrijeme za donošenje odluke i da bi možda trebao pričekati sljedeći dan",rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.

Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no, upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavlje  "nakon zahtjeva igrača oba tima"."Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju", rekao je danski igrač Martin Braithwaite.

Eriksen se srušio netom prije poluvremena i prebačen je u bolnicu nakon što je primio CPR na terenu. Nakon skoro dva sata, utakmica je nastavljena, a Finci su pobijedili s ??1-0.

"Dogodi se nešto užasno i UEFA daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija?", kazao je Peter Schmeichel za BBC,a danski  izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.

Danski nogometni objavio je u ponedjeljak da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close