Skupine B i C

Danci igraju za Eriksena, Makedonci za čast, ostali za prolaz dalje

Danas u skupini C od 18 sati igraju Sjeverna Makedonija i Nizozemska u utakmici koja nema rezultatski značaj. Skupina B na rasporedu je od 21 sat, a igraju Finska - Belgija i Rusija - Danska.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2021. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Frenkie de Jong

Jučerašnjim utakmicama trećeg kola Eura u skupini A započeo je rasplet za prolazak dalje, u osminu finala. Tamo su se jučer plasirali Italija i Wales, a Švicarci kao treći čekaju rezultate ostalih grupa.

Danas u skupini C od 18 sati igraju Sjeverna Makedonija i Nizozemska u utakmici koja nema rezultatski značaj. Nizozemci su već plasirani, a Makedoncima čak ni pobjeda ne donosi ništa.

Ove dvije selekcije sastale su se četiri puta u ovom stoljeću, dvije su utakmice pripale Nizozemskoj, dok su dvije završile bez pobjednika. Sudit će Kovacs iz Rumunije.

Ukrajina i Austrija ulaze u međusobni sukob s identičnim učinkom: pobjeda protiv Makedonije, poraz od Nizozemske. One će izravno odlučivati o putniku u osminu finala.

Zbog većeg broja postignutih golova Ukrajinci su na drugoj poziciji, pa im ždrijeb ide u prilog, dok će Austrijanci morati ići na pobjedu ako ne žele ovisiti o drugima i ići u fazu nokauta kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija.

U prethodnom desetljeću današnji suparnici sastali su se dva puta, oba u prijateljskim utakmicama, s učinkom jedne pobjede na obje strane. Pravdu će dijeliti Turčin Cakir.

Skupina B na rasporedu je od 21 sat, a igraju Finska - Belgija i Rusija - Danska.

Belgija je osigurala prolaz, ali trebat će im minimalno remi za prvu poziciju. Finci nakon poraza od Rusije trebaju pobjedu ili remi za prolazak u sljedeću fazu s druge pozicije u slučaju da Rusi izgube od Danaca.

Favorizirani Crveni vragovi često su se susretali s Fincima u ovom stoljeću, čak šest puta, iako pet puta u prijateljskim utakmicama. Zanimljivo je da Belgijanci u tom razdoblju nisu pobijedili. Finska je slavila tri puta, tri puta je bilo neriješeno.

Na Gazprom Areni pravdu će dijeliti Felix Brych.

Zatajenje srca Christiana Eriksena uvelike je utjecao na Dance pa na ovom Europskom prvenstvu ne igraju kako zaista mogu, te su daleko od plasmana u osminu finala s dva poraza.

Teoretski je moguće ako poraze Rusiju, ali momčad Stanislava Čerčesova želi potvrditi prolaz nakon pobjede nad Finskom od 1: 0 i ne ovisi o njenom učinku u dvoboju s Belgijom.

Ovo će biti prvi natjecateljski dvoboj Rusije i Danske. Na Parken Stadiumu sudi Turpin iz Francuske.

 

Kopirati
Drag cursor here to close