HNK Hajduk Split

Hajduk predstavlja novog trenera

Već u subotu u 18 sati je zakazano u Novinarskom salonu predstavljanje novog trenera Hajduka, koji će nakon tiskovne konferencije odmah produžiti na trening
Sport / Nogomet | 20. 07. 2019. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportnet / Damir Burić

Splitski Hajduk u nedjelju u 20 sati kreće u novu sezonu HNL-a protiv Istre, a ekipu će u subotu na večernjem treningu voditi novi trener. Rekao je tako predsjednik Uprave Marin Brbić, potvrdio je to i sportski direktor Saša Bjelanović kazavši kako zna njegovo ime.

Koje je za sada ostalo javnosti "skriveno". Istina, nagađa se da je to Damir Burić. Bio bi to njegov drugi povratak na klupu Hajduka.

Uglavnom, neće se dugo čekati na rješenje, već u subotu u 18 sati je zakazano u Novinarskom salonu predstavljanje novog trenera Hajduka, koji će nakon tiskovne konferencije odmah produžiti na trening.

Dakle, novi trener Bilih će imati samo jedan trening prije prvog prvenstvenog dvoboja protiv Istre 1861.

Kao što je poznato, dan nakon poraza od Gzire United (1:3) i ispadanja u prvom pretkolu Europske lige, raskinuta je suradnja između Kluba i dosadašnjega glavnog trenera Siniše Oreščanina, objavljeno je na stranicama HNK Hajduk.

Igračko i trenersko iskustvo Damira Burića

Damir Burić rođen je 1964. godine u Splitu, a igračku je karijeru započeo u omladinskoj školi RNK Splita.

S 24 godine otišao je u tadašnjeg njemačkog bundesligaša SV Waldhof Mannheim, za kojeg je igrao od 1988. do 1992. godine.

Zatim je igrao za SC Freiburg, gdje se zadržao sedam godina, a na koncu i za Borussiju Mönchengladbach gdje je 2000. okončao igračku karijeru.

Počeo je kao pomoćni trener u Freiburgu, a kasnije je na istim pozicijama bio u Bayeru Leverkusen i Werderu iz Bremena.

Na klupi Hajduka sjedio je od 2015. do 2016. godine, nakon čega je trenirao austrijsku Admiru Wacker i njemački Greuther Fürth (do veljače ove godine).

Kopirati
Drag cursor here to close