Prijateljska

Dalićeva Hrvatska protiv Armenije čitljiva kao bukvar

Hrvatska reprezentacija odigrala je 1:1 u Velikoj Gorici protiv Armenije u prvom prijateljskom ogledu uoči Europskog prvenstva. Jasno je iz odnosa na terenu da se radi o dva nogometna svijeta, ali nije bilo jasno koji koncept njeguju Vatreni.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2021. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvog dijela priprema za predstojeći Euro 2020, Hrvatska je u Velikoj Gorici odigrala prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Armenije koja je završila neodlučenim rezultatom 1:1.

Pogodak za Hrvatsku upisao je Ivan Perišić (23) u svom stotom reprezentativnom nastupu, dok je za Armence pogodio Wbeymar Angulo (72).

To je prva od dvije provjere uoči početka Europskog prvenstva na kojem Hrvatska starta 13. lipnja protiv Engleske.

Druga provjera Vatrene očekuje 6. lipnja, kada Hrvatska gostuje u Belgiji.

Bio je to prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Armenije, te prvi nastup Vatrenih u Velikoj Gorici.

Hrvatska nije uspjela slaviti na startu priprema za EURO, uporni i žilavi Armenci iskoristili su "teške noge" i nervozu, odnosno dekoncentraciju nekih igrača Vatrenih i ubilježili remi protiv svjetskih doprvaka.

Dalićevi izabranici igrali su ipak bolje od rezultata, ali zabrinjava posvemašnja neefikasnost i nepotrbno kompliciranje pred protivničkim vratima, pa umjesto više nego uvjerljive pobjede dostignut taj "mršavi" remi.

Promašivali su Rebić, Kramarić, Perišić i Brozović u situacijama kada obično poentiraju u svojim klubovima. Jednu izglednu priliku promašio je i branič Mile Škorić, ali njemu se najmanje zamjera.

Loša vijest za Hrvatsku je i ozljeda Josipa Brekala.

Kopirati
Drag cursor here to close