EURO

Dalić: Želim izbjeći Portugal, volio bih Talijane

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2019. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Dalić otputovao je u Bukurešt na ždrijeb skupina Europskog prvenstva. Izbornik hrvatske reprezentacije tvrdi da je potpuno neopterećen raspletom ceremonije na kojoj će Hrvatska doznati većinu ili sve suparnike na Europskom prvenstvu sljedeće godine i stadione na kojima će igrati. Euro se otvara u Rimu 12. lipnja, a igra se u 12 gradova i bit će veliki logistički izazov.

Format Eura, posvećen šezdesetoj obljetnici prvog turnira odigranog u Francuskoj, utjecao je i na sistem ždrijeba zbog velikog broja domaćina. Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, Sankt-Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta. Ždrijeb je poludirigiran i Hrvatska već zna da će u skupini sigurno igrati s nekima od nositelja među kojima su Italija, Engleska, Njemačka ili Španjolska.

Hrvatska ne može ući u skupine B i C jer su reprezentacije iz naše jakosne skupine, Rusija i Nizozemska, domaćini turnira pa su automatski ušle u te skupine. Iz prve jakosne skupine Hrvatska ne može izvući Belgiju koja je već u skupini s Rusijom te Ukrajinu koja je svrstana u skupinu s Nizozemskom. Skupina B tako je već skoro posložena, u njoj su Belgija, Rusija i Danska.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Na ždrijebu u Bukureštu hrvatsku delegaciju predvode Davor Šuker, Zlatko Dalić i Marijan Kustić. Dalić je prije puta kazao da Savez već razmatra moguće kampove za Euro.

"Baza nam je u Rusiji bila od presudne važnosti, imali smo idealne uvjete. Ne bih imao ništa protiv da pripreme odradimo u Hrvatskoj", rekao je Dalić.

Za hrvatske navijače idealna je skupina F, u kojoj je nositelj Njemačka, a utakmice će se igrati u Münchenu i Budimpešti. 

"Za naše navijače bi to bilo idealno, ali ja znam da će nas hrvatski navijači pratiti gdje god da igramo, pa i na drugom kraju svijeta."

Uoči ždrijeba posebnih želja nema, ali otkriva da bi jednu momčad rado izbjegao u skupini, prenosi Index.hr.

"Ne bi bilo loše izbjeći Portugal iz treće skupine, dok bi iz prve možda bilo najbolje izvući Talijane. Španjolce i Engleze dobro znamo, igrali smo s njima u Ligi nacija, a u tom rangu su i Nijemci", govori Dalić i na kraju dodaje:

"Sve kombinacije nas ne opterećuju, cilj je isti. Prije preuzimanja reprezentacije rekao sam da želim odraditi cijeli ciklus i da će Euro biti vrhunac mog rada. Sada me čeka puno rada, vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat, najviše bismo voljeli da naši trgovi opet budu onako lijepi i sretni kao nakon Rusije."

Kopirati
Drag cursor here to close