Zasluženo smo poraženi

Dalić: Za ovo nema opravdanja!

"Čestitam Portugalu, nadigrao nas je u svakom segmentu igre. Mi nismo bili pravi, niti blizu, zasluženo smo ovako poraženi", rekao je.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2020. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić rekao je kako njegovi igrači "ništa nisu mogli napraviti" protiv Portugala, te da su bili nadigrani u svakom segmentu igre što je rezultiralo porazom 1-4. Igrači su, pak, odbili izaći na konferenciju za medije u Portu.

Dalić je izašao na konferenciju za medije vidno utučen, spuštene glave i zamišljen.

"Čestitam Portugalu, nadigrao nas je u svakom segmentu igre. Mi nismo bili pravi, niti blizu, zasluženo smo ovako poraženi", rekao je.

"Kasnili smo u svakom duelu, na svakoj lopti, nismo bili agresivni. Ništa nismo mogli napraviti. Dopustili smo im i kontre jer smo lako gubili lopte, blok nije bio pokretljiv, nije ga bilo. Izgledalo je da igrači ne trče. Jednostavno, čitava momčad je bila loša, niti blizu onoga što želimo", dodao je.

Hrvatska je startala u Ligi nacija na sličan način kao u i prošlom ciklusu kada ju je pobijedila Španjolska sa 0-6 prije dvije godine. Dalić je večer uoči utakmice upozorio kako njegovi igrači nisu u optimalnoj fizičkoj formi za ovu utakmicu, no nije očekivao ovako blijedu predstavu.

"Nema opravdanja jer je i Portugal bio u istoj situaciji", istaknuo je Dalić misleći na dolazak igrača s godišnjih odmora.

"Mi smo znali kako igra Portugal, da rade puno rotacija u veznom redu, da se ubacuju pred gol, ali mi nismo bili na nivou da ih spriječimo u tome. Portugal ima sjajnu momčad i mislim da ima veliku šansu napraviti dobar rezultat u ovom natjecanju, ali danas je problem bio što smo mi bili loši. U svakom duelu smo kasnili," naglasio je Dalić kojem je ovo bio sedmi poraz u 30 utakmica na klupi Hrvatske.

Na pitanje bi li nešto promijenio uoči utakmice s Portugalom da sada može, odgovorio je: "Stavili smo ono što je bilo najbolje, pokušali smo izmiksati momčad. To je optimalno u ovom trenutku", zaključio je.

Hrvatski igrači odbili su izaći na konferenciju za medije u Portu nakon teškog poraza.

"Odbili su izaći. Rekli su nam da nitko neće biti osim izbornika. Da su pobijedili, vjerojatno bi izašli", rekao je glasnogovornik Portugalskog nogometnog saveza novinarima koji su čekali da netko izađe pred njih. S druge strane Portugal je sukladno praksi i pravilu poslao pred novinare izbornika i jednog igrača.

Hrvatska u utorak gostuje u Francuskoj kod svjetskih prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close