Liga nacija

Dalić: Portugal i Francuska su veliki izazov za nas

Dalić je potvrdio kako će kapetan biti 31-godišnji branič Domagoj Vida, a zamjenski kapetani 31-godišnji Ivan Perišić te također 31-godišnji Dejan Lovren.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2020. u 21:21 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić u subotu će drugi put s reprezentacijom krenuti u Ligu nacija, na čijem startu očekuje "tešku utakmicu" protiv Portugala jer je tek manji broj igrača u natjecateljskom ritmu no tvrdi da su šanse za pobjedu podjednake.

Očekujem tešku utakmicu zbog ove cijele situacije, samo manji broj igrača igra u prvenstvu. Igrači nisu u optimalnoj formi i žao mi je zbog toga. Nije moglo teže na početku, utakmice s Portugalom i Francuskom su veliki izazov za nas", izjavio je Dalić.Igrači su se prije četiri dana okupili nakon sezone koja je bila prekinuta koronavirusom, te produžena duboko u ljeto, zbog čega mnogi još nisu počeli s klupskim natjecanjima. Svjetski doprvak Hrvatska u Portu će igrati protiv europskog prvaka Portugala a onda tri dana kasnije u Parizu protiv svjetskog prvaka Francuske."Šanse su podjednake", rekao je o susretu s Portugalom.

"Bit ćemo bez dva kapetana (Modrića i Rakitića), žao mi je što ih nema, nedostajat će nam. Dat ćemo šansu onima koji će biti budućnost reprezentacije", rekao je Dalić dodavši kako je bitnije da se Luka Modrić i Ivan Rakitić spreme za početak sezone pa budu spremni kasnije. "Nismo htjeli riskirati da se ozlijede. Vjerujem u one koji će igrati", naglasio je.

Upitan o 25-godišnjem veznom igraču Mariju Pašaliću, nogometašu Atalante, Dalić je odgovorio:

"Pašalić ima veliki motiv, preporodio se, te očekujem puno od njega. Možda će mu uloga biti drugačija u odnosu na onu u Atalanti no očekujem samo dobre stvari od njega jer je imao dobru sezonu iza sebe".

Dalić je potvrdio kako će kapetan biti 31-godišnji branič Domagoj Vida, a zamjenski kapetani 31-godišnji Ivan Perišić te također 31-godišnji Dejan Lovren.

Portugal bi, pak, trebao istrčati bez svog kapetana, 35-godišnjeg napadača Cristiana Ronalda koji u četvrtak i petak nije trenirao zbog infekcije prsta desne noge."Ronaldo je jedan od najboljih svjetskih igrača, svih vremena. Kao sportašu mi je žao što neće biti njega, Modrića i Rakitića", rekao je Dalić.

Bez obzira na ishod u nadolazeće dvije utakmice izbornik je uvjeren u nove uspjehe svojih igrača.

"Vjerujem u njih, nisam pesimist. Vjerujem da mogu napraviti veliki rezultat na Europskom prvenstvu", poručio je.

Europsko prvenstvo trebalo bi se igrati u lipnju iduće godine nakon što je bilo otkazano ovog ljeta zbog koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close