Objavljen popis

Dalić: Očekuju nas dvije teške i zahtjevne utakmice, ali sve će ovisiti o nama

Okupljanje svjetskih doprvaka je u ponedjeljak, 18. ožujka, a utakmica protiv Azerbajdžana je tri dana poslije.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2019. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za prve dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020., u kojima će svjetski doprvaci 21. ožujka ugostiti Azerbajdžan na Maksimiru, a 24. ožujka igrati protiv Mađarske u Budimpešti.

Dalić je pozvao 24 igrača, a još četvorici je uručio pretpoziv.

"Očekuju nas dvije teške i zahtjevne utakmice", kazao je Dalić na prvoj novinarskoj konferenciji 'Vatrenih' u 2019. godini.

Okupljanje svjetskih doprvaka je u ponedjeljak, 18. ožujka, a utakmica protiv Azerbajdžana je tri dana poslije.

Malo je vremena

"Nemamo previše vremena. Prije utakmice imat ćemo samo dva prava treninga. Mi smo favoriti, ali ako ne shvatimo suparnika ozbiljno imat ćemo težak posao. Očekujem zatvorenu igru Azerbajdžana, morat ćemo paziti na njihove kontre i polukontre. Mi smo ti koji ćemo morati dominirati. Imat ćemo loptu u nogama, ali moramo biti strpljivi", naglasio je Dalić.

Reprezentaciju Azerbajdžana je početkom veljače preuzeo Nikola Jurčević, koji odlično poznaje hrvatskeigrače.

"Bit će nam sigurno teže nakon što ih je preuzeo Jurčević koji ima dobar uvid u naše igrače. Međutim, svi znamo sve o svima. Sve će ovisiti o nama. Uz podršku navijača i pun stadion vjerujem u našu pobjedu."

Tri dana nakon maksimirskog ogleda, Hrvatsku u Budimpešti očekuje Mađarska i rasprodani stadion Groupama Arena.

"Bit će to još jedna jako teška i zahtjevna utakmica. Sada smo mamac za sve. Morat ćemo biti maksimalno ozbiljni. Možda naša grupa izgleda lagano, ali Slovačka, Wales i Mađarska su na prošlom europskom prvenstvu prošli skupinu. Gostovanje u Budimpešti bit će nam jedna od najtežih utakmica u skupini", smatra Dalić.

Nakon što se posljednjih dana nagađalo kako će Dalić zbog problema s bočnim igračima zvati bivšeg kapetana Darija Srnu, Dalić je istaknuo kako su se on i stožer odlučili u kvalifikacije ući s mlađim i dugoročnijim rješenjima.

"Uz dužno poštovanje i respekt prema Dariju Srni kao čovjeku i kapetanu, naša zajednička odluka jest da u kvalifikacije idemo s mlađim i dugoročnijim rješenjima za desni bek. Naš cilj je plasirati se na Euro, a drugi cilj je složiti ekipu za Europsko prvenstvo', kazao je Dalić.

Specifična situacija s vratarima

Osvrnuo se i na poziciju vratara Lovre Kalinića koji ne igra previše u Aston Villi, ali i na odlične nastupe Brune Petkovića u dresu Dinama, javlja Hina.

"S vratarima je situacija specifična. Njih nije lako mijenjati. Kalinić je imao dobrih obrana na svjetskom prevnstvu i Ligi nacija, Nisam sretan što neki od naših igrača nemaju zadovoljavajuću minutažu ili formu, ali vidjet ćemo, ispred nas su još dva tjedna", kazao je Dalić dodavši:

"Petković je svojim igrama zaslužio pretpoziv. Pokazao je kvalitetu, mi nemamo profil takvog igrača. Pogledat ćemo još dvije utakmcie s Benficom i donijeti odluku."

Dalić se osvrnuo i na situaciju s Dejanom Lovrenom, ali i Šimom Vrsaljkom.

"Lovren je u punom treningu i uskoro bi trebao zaigrati za Liverpool. On ne može igrati u prvoj utakmici, ali je zdrav. Nažalost, Vrsaljko je izgubljen za cijele kvalifikacije i njegov oporavak će trajati između šest i sedam mjeseci. Imamo neke ideje i naći ćemo rješenje."

Dalićevi pomoćnici Dražen Ladić i Ivica Olić 'snimali' su i druge kandidate za reprezentaciju.

Ladić je bio u Beču i Salzburgu, gdje je pratio igre braniča bečkog Rapida Matea Barača te Marina Pongračića iz RB Salzburga. Snimao je i utakmice Dinama, Rijeke, Osijek i Hajduka.

"Situacija je takva da dosta naših igrača nije u prvom planu pa smo prisiljeni gledati i malo šire. Bio sam u Beču i Salzburgu, gdje sam pratio Barača i Pongračića, a u našoj ligi smo pratili igrače Dinama, Rijeke, Hajduka i Osijeka. Izbornik će odlučiti dalje što će se događati s kandidatima koji su u fokusu", istaknuo je Ladić.

Olić je snimao Bundesligu, a prokomentirao je i nastupe Luke Modrića i Ivana Rakitića u 'El clasicu'.

"U Bundesligi imamo slatke brige. Ne treba trošiti previše riječi na naše napadače (Rebić, Kramarić, Brekalo), već duže vrijeme igraju odlično i vesele nas. Nažalost, Tin Jedvaj nema veliku minutažu. Što se tiče 'El clasica' bile su to dobre utakmice, za Real ne toliko dobre. No, za nas je važnije kako su Modrić i Rakitiću u pravoj formi", zaključio je Olić.

Kopirati
Drag cursor here to close