Vatreni

Dalić: Očekujem sve igrače, a Lovren će nam se priključiti u Splitu

Hrvatska će u sedam dana odigrati tri utakmice.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2020. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, po dolasku u Istanbul gdje će Hrvatska u srijedu igrati prijateljsku utakmicu protiv Turske, rekao je da očekuje sve pozvane igrače da u ponedjeljak budu na treningu, te da će jedino izostati stoper ruskog Zenita Dejan Lovren.

Perišić na putu

"Znam da je bilo nekih problema, ali očekujem sve pozvane igrače da dođu tijekom dana i da budu treningu. Za Kramarića smo već ranije znali da ga neće biti zbog ozljede, a jedini koji će izostati je Lovren, i to u dogovoru sa mnom. Lovren ima malu ozljedu tetive, a zbog žutih kartona ionako ne može igrati protiv Švedske. On će se pridružiti reprezentaciji u Splitu", izjavio je u ponedjeljak Dalić.

Bila je upitna situacija s Ivanom Perišićem, Marcelom Brozovićam (Inter) i Milanom Badeljom (Genoa). Naime, u nedjelju su mediji objavili da su talijanska lokalna zdravstvena tijela zabranila međunarodna putovanja igračima Intera, Rome, Sassuola, Fiorentine, Genoe i Lazia zbog slučajeva koronavirusa u njihovim klubovima.

"Badelj i Brozović su tu s nama, a Perišić je na putu. Po medijima se stvorila bespotrebna panika. Rekao sam da sve igrače očekujem u Istanbulu i kako sada stvari stoje, svi će biti tu", rekao je izbornik.

Hrvatska će biti oslabljena neigranjem prvog vratara Dominika Livakovića, te napadača Andreja Kramarića, Brune Petkovića i Ante Rebića. Zbog brojnih izostanaka izbornik je odlučio je aktivirati pet pretpoziva, pa će se "vatrenima" priključiti vratar Lovre Kalinić, Marin Pongračić, Josip Juranović, Antonio-Mirko Čolak i Toma Bašić.

Stoperu Pongračiću i veznjaku Bašiću to će biti prvo okupljanje s A reprezentacijom. Dalić je Pongračića u rujnu po prvi put pozvao u reprezentaciju, ali je stoper Wolfsburga tada otpao jer je obolio od mononukleoze.

"Bašić je poziv zaslužio svojim igrama za Bordeaux, a želimo isprobati i Pongračića koji je dva mjeseca bio izvan terena. Pongračić je sada zdrav i želim da osjeti atmosferu u reprezentaciji", napomenuo je Dalić.

Tri utakmice

Dvije su pozicije otvorene zbog odsustva prvoga vratara Dominika Livakovića, te dvojice napadača Brune Petkovića i Andreja Kramarića.

"Simon Sluga i Ivo Grbić (Atletico) bili su na prijašnjim popisima, a priključio im se i Lovre Kalinić, koji je dugo bio s nama, ali u posljednje vrijeme nije branio u klubu. Nemam puno dvojbi po pitanju prvog vratara, Sluga jedini brani (engleski drugoligaš Luton) i u natjecateljskom je ritmu. Pokušat ćemo protiv Turske dati priliku dvojici vratara, a nadam se da će uskoro biti spreman i Livaković, koji će nam se možda priključiti u ovim utakmicama. Nećemo žuriti s njegovim povratkom, tim više što vjerujem vratarima koji su tu kao njegove alternative. Što se napadača tiče, tražit ćemo neka druga rješenja, s nama su Budimir i Čolak. Vidjet ćemo na koji ćemo način igrati, ali bez obzira na izostanke moramo biti spremni odgovoriti na pravi način", rekao je Dalić.

Hrvatska će u sedam dana odigrati tri utakmice, prvi na redu je prijateljski susret protiv Turske u Istanbulu (11. studenoga), a onda slijede dvije posljednje utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske u Solni (14. studenoga), te protiv Portugala na stadionu Poljud (17. studenoga).

"Svaka nam je utakmica važna, pa i prijateljski susret s Turskom. Želimo pobijediti Tursku, ali dat ću priliku igračima koji su igrali manje ili nisu bili u krugu reprezentacije. Želim vidjeti koliko mogu u ovim utakmicama, ovo su utakmice u kojima se mogu pokazati. Mi nismo u situaciji da imamo veliki izbor igrača kao druge momčadi, moramo se krpati. No, ja sam uvijek optimist i vjerujem igračima koji su tu. Osnovni je cilj da ostanemo u elitnoj skupini Lige nacija. Bod nam je dovoljan i to ćemo nastojati ostvariti već protiv Švedske. No, isto tako želimo isprobati još neke igrače. Ovo im je šansa da iskoriste priliku da bi u ožujku, kada počnu kvalifikacije za SP, bili u konkurenciji", zaključio je izbornik Dalić, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close